Η πολυδιάστατη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Noval Property
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-πολυδιάστατη-στρατηγική-βιώσιμης-α-562944556

Η πολυδιάστατη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Noval Property

Η Noval Property, θυγατρική της Viohalco και 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα, διαθέτει ένα σύγχρονο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων που εκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Αξιοποιώντας την ισχυρή ώθηση που της παρέχει η μητρική της εταιρεία, πρωτοπόρος στις σύγχρονες παγκόσμιες μέγα-τάσεις και στην παραγωγή βιώσιμων προϊόντων, καθώς και τη μακρά εμπειρία και την εις βάθος τεχνοκρατική κατάρτιση της διοικητικής της ομάδας και των στελεχών της, η Noval Property αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς με αμείωτους ρυθμούς.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που αναπτύσσεται με γνώμονα τη βιωσιμότητα

Οι αναπτύξεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρεία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εμπορικών χρήσεων (κτήρια γραφείων εμπορικά κέντρα και πάρκα, αστικές αναπλάσεις, logistics, ξενοδοχεία, κ.ά.). Πιο συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της Noval Property περιλαμβάνει μια σειρά εμβληματικών έργων, όπως το συγκρότημα γραφείων “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας, πιστοποιημένο κατά LEED Platinum και WiredScore Gold και το κτήριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι, πιστοποιημένο κατά LEED Gold και WiredScore Silver, τα οποία ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο και πρωτοποριακό σχεδιασμό τους. Επίσης, στον κλάδο του retail, το εμπορικό κέντρο River West αποτελεί τη μεγαλύτερη ανάπλαση στα  Δυτικά προάστια της Αθήνας, ενώ το εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο είναι το πρώτο εμπορικό πάρκο στην χώρα μας, που έχει διακριθεί με τη διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική πιστοποίηση BREEAM In-Use.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχωρά σε νέες επενδύσεις, υλοποιώντας πρωτοποριακές αναπτύξεις, όπως, μεταξύ άλλων, το έργο ανακατασκευής κτηρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κτήριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη του νέου office campus “The Grid” στο Μαρούσι (σε συνεργασία με την Brook Lane Capital) που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων υιοθετώντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και ενσωματώνοντας όλα τα νέα πρότυπα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων, ενώ στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Platinum. Επιπλέον, η Noval Property προχωρά την κατασκευή νέου κτηρίου γραφείων στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι, την μετατροπή κτηρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς σε ακίνητο μικτής χρήσης με υψηλού επιπέδου κατοικίες και γραφεία, ενώ το προηγούμενο διάστημα ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον μισθωτή της το πρώτο στην Ελλάδα σύγχρονο κτήριο logistics που θα λάβει πιστοποίηση LEED Gold.

Εταιρικός σχεδιασμός με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης

Η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη σύγχρονων, βιοκλιματικών και περιβαλλοντικά πιστοποιημένων κτηρίων, για τα οποία η ζήτηση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά υψηλή, με την προσφορά να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, αφού το διαθέσιμο απόθεμα είναι αρκετά περιορισμένο.

Απόδειξη αυτού, είναι το γεγονός ότι για τα περισσότερα ακίνητα της Noval Property οι μισθώσεις έχουν προχωρήσει, ήδη, πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν συμφωνηθεί πριν ακόμα από την έναρξη κατασκευής του έργου.

Η εταιρεία, πιστή στην φιλοσοφία και την στρατηγική της, εφαρμόζει σε όλες τις αναπτύξεις της τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενσωματώνοντας ανακυκλώσιμα υλικά, εγκαθιστώντας τεχνολογικά προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, και δημιουργώντας πράσινες φυτεμένες στέγες και τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία διασφαλίζει αναβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης των χρηστών, βελτιώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτηρίων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πάνω από το 23% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αποτελείται από περιβαλλοντικά πιστοποιημένα κτήρια σε όλες τις κατηγορίες του κλάδου των ακινήτων.

Η βιωσιμότητα για την Noval Property είναι πολλά περισσότερα από μια έννοια που κυριαρχεί στην εποχή μας, είναι η καθημερινή δέσμευση της εταιρείας, την οποία και τηρεί πιστά, διατηρώντας στο κέντρο της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της τις σύγχρονες και μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας. Επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη, όπως αποτυπώνεται και στο εταιρικό της μήνυμα “re:purpose growth”, με όρους βιωσιμότητας.

Κοιτώντας μπροστά, η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοποριακά και σύγχρονα έργα επιδιώκοντας να συμβάλλει στη αναδιαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος με τρόπο ανθεκτικό, βιώσιμο, ευέλικτο και συμπεριληπτικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στην ανθρώπινη εμπειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT