Αμφισβητεί η ΕΒΙΚΕΝ τη μελέτη της Ε.Ε. για το ενεργειακό κόστος

Αμφισβητεί η ΕΒΙΚΕΝ τη μελέτη της Ε.Ε. για το ενεργειακό κόστος

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμφισβητεί η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) τα συμπεράσματα της μελέτης για το ενεργειακό κόστος που έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΕΒΙΚΕΝ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η μελέτη δεν πέτυχε το σκοπό της, διότι η συμμετοχή και παροχή στοιχείων (τιμολόγια κτλ) ήταν σε εθελοντική βάση, με αποτέλεσμα να λάβουν μέρος μόλις 17 από τις 530 χαλυβουργικές μονάδες στην Ευρώπη (τέσσερις από τις 17 ήταν ελληνικές)».

Η Ένωση, υποστηρίζει ότι καμία επιχείρηση που απολαμβάνει ένα προνομιακό κόστος ενέργειας δεν έχει κίνητρο να αποκαλύψει αυτό το εμπορικό και ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. «Κίνητρο», αναφέρει, «έχουν μόνο οι ατυχείς, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές χαλυβουργίες, που βρίσκονται στη χειρότερη μοίρα και προσπαθούν να το αναδείξουν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΕΒΙΚΕΝ, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα για την υψηλή τάση είναι 77 ευρώ ανά μεγαβατώρα και στη μέση τάση, 104,4 ευρώ έναντι 30- 35 ευρώ στην Ιταλία, 35- 40 ευρώ στη Γερμανία, 40- 46 ευρώ στη Γαλλία και 46 ευρώ στη Βουλγαρία.

Τέλος, η Ένωση ζητά να εφαρμοστούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, δικαιολογίες και υπεκφυγές, μέτρα για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την απασχόληση και την εθνική οικονομία και, παράλληλα, την ασφάλεια εφοδιασμού και την οικονομικότερη λειτουργία της αγοράς ενέργειας προς όφελος όλων των καταναλωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή