Σύντομα (8/2/14)

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονάδα ειδικών δανείων

Η Εθνική Τράπεζα συστήνει νέα μονάδα εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης. Σκοπός της νέας μονάδας –ο σχεδιασμός της οποίας έγινε με τη στήριξη εξειδικευμένων συμβούλων από την εταιρεία McKinsey & Company– είναι η βέλτιστη διαχείριση δανείων που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις πρακτικές αντίστοιχων μονάδων που λειτουργούν με επιτυχία σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης. Επικεφαλής της νέας μονάδας ορίζεται ο γενικός διευθυντής Πέτρος Φουρτούνης.

Αύξηση κεφαλαίου

Η εταιρεία Eurobank Properties ανακοίνωσε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καλύφθηκε από τους ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης μετόχους κατά ποσοστό 98,56% με την καταβολή συνολικού ποσού 190.457.918,40 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 39.678.733 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ενώ 581.267 μετοχές έμειναν αδιάθετες.

Κοινοπρακτικό για την Titan

Η Titan Global Finance προχώρησε στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 430 εκατ. ευρώ, για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανείου λήξης τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών του ομίλου. Η θυγατρική του ομίλου Τιτάνα υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στις 30/1/2014 στο Λονδίνο. Το δάνειο θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου της Titan Global Finance Plc., το οποίο λήγει τον Ιανουάριο του 2015, και στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών του ομίλου.

Επιστροφή κεφαλαίου

Η εισηγμένη Στ. Κανάκης προχωρά στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή από τις 18 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του συστήματος άυλων τίτλων της 12ης Φεβρουαρίου 2014 για την εν λόγω εισηγμένη εταιρεία. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2013, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά το ποσό των 600.000 ευρώ. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της εταιρείας κατά 0,08 ευρώ, ήτοι από 0,56 ευρώ σε 0,48 ευρώ και με επιστροφή-καταβολή του αντίστοιχου ποσού προς τους μετόχους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή