Σύντομα

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 293,9 εκατ. οι αποζημιώσεις του 2013 από την Interamerican

Οι αποζημιώσεις που κατέβαλε το 2013 η Interamerican, ανταποκρινόμενη σε 369.155 περιπτώσεις ασφαλιστικών διεκδικήσεων από πελάτες, ανήλθαν στα 293,9 εκατ. ευρώ. Σε βάθος δωδεκαετίας –δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η Interamerican αποτελεί μέρος του ασφαλιστικού ομίλου ACHMEA– οι καταβολές της εταιρείας σε δικαιούχους υπερβαίνουν τα 3,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης πελατών, το ποσοστό των ικανοποιημένων/πολύ ικανοποιημένων ασφαλισμένων της εταιρείας φθάνει στο 91%, ενώ ο χρόνος εξυπηρέτησης για την έκδοση συμβολαίου από τη στιγμή της αίτησης έχει περιοριστεί σε δύο εργάσιμες ημέρες κατά μέσον όρο, έναντι 18 ημερών που απαιτούνταν πριν από πέντε χρόνια. Από την ανάλυση των αποζημιώσεων προκύπτει πως η εταιρεία κατέβαλε κατά το 2013 σε πελάτες του κλάδου ζωής 142,2 εκατ. ευρώ και του κλάδου υγείας 58,1 εκατ. ευρώ. Στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, οι αποζημιώσεις έφθασαν συνολικά στα 74,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι 52.402 αφορούσαν τον κλάδο αυτοκινήτου, όπου πληρώθηκαν 66,1 εκατ. ευρώ.

Το πέμπτο κατά σειρά «Sympossio Greek Gourmet Touring» που προβάλλει, διεθνώς, τον ελληνικό τουρισμού μέσα από τη γαστρονομία ξεκινά τη φετινή σεζόν την περιοδεία του με την υποστήριξη του ΕΟΤ στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη από την έκθεση Greece Panorama, η οποία διοργανώνεται στη Στοκχόλμη από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου. Οι επόμενοι σταθμοί των εκδηλώσεων του «Sympossio Greek Gourmet Touring» θα είναι στην Ιταλία (Πέζαρο, Ρώμη, Νάπολη, Μπάρι, Μιλάνο και Τορίνο) στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη, Ροστόβ, Καζάν, Τιουμέν, Ιζέβσκ), στην Αγγλία (Λονδίνο, Μάντσεστερ) και στην Ουκρανία (Κίεβο).

Πρωτόκολλο συνεργασίας

Η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψαν χθες πρωτόκολλο συνεργασίας για συνέργειες με στόχο την προβολή και ανάδειξη του προορισμού «Αθήνα-Αττική» στις ξένες αγορές. Μεταξύ των κοινών δράσεων συμφωνήθηκε να είναι η υλοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης και ενημέρωσης ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, προκειμένου να παρουσιαστούν όλα τα θεματικά προϊόντα της Αθήνας και του Αργοσαρωνικού (συνεδριακός τουρισμός, City Break, τουρισμός διακοπών, γιότινγκ κ.ά.). Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνουν καμπάνιες και διαγωνισμοί μέσω Διαδικτύου και προώθηση ενημερωτικού υλικού τόσο για τον προορισμό όσο και για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία.

Βλέψεις για τουριστικές επενδύσεις από Σαουδάραβες

Tην πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα μετέφερε ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ (φωτογραφία), επικεφαλής του ομίλου Kingdom Holding, κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Ο εν λόγω όμιλος δραστηριοποιείται έντονα στον τουριστικό τομέα έχοντας παρουσία σε ξενοδοχειακές αλυσίδες και ξενοδοχεία σε 15 χώρες. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, έχει συμφέροντα σε 22 ξενοδοχεία, εκ των οποίων 2 μονάδες βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Τhe Plaza στη Νέα Υόρκη, του Savoy Hotel στο Λονδίνο και των Four Seasons, George V Hotel στο Παρίσι. Η συνάντηση της υπουργού έγινε σε συνέχεια των επαφών του πρίγκιπα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα από τον αραβικό κόσμο. Σε άλλες συναντήσεις που είχε η κυρία Κεφαλογιάννη διερευνήθηκαν οι δυνατότητες εκ νέου δημιουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών και της συνεργασίας τους στον τουριστικό τομέα.

Ανω των 44,5 εκατ. οι εισπράξεις μουσείων – αρχαιολογικών χώρων

Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα και ο αριθμός των επισκεπτών κατά την περυσινή περίοδο στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους λόγω της αύξησης του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου πέρυσι αυξήθηκαν κατά 16,8% ξεπερνώντας τα 44,5 εκατ. ευρώ, έναντι 38,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2012. Ειδικότερα, στα μουσεία η αύξηση ανήλθε στο 14,5% και στους αρχαιολογικούς χώρους σε ποσοστό 17,4%. Ο αριθμός των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκε κατά 23% φθάνοντας τα 7.781.673 και στα μουσεία κατά 15,7% αγγίζοντας τα 3.077.715. Αυξημένος κατά 26,2% ήταν και ο αριθμός των επισκεπτών με ελεύθερη είσοδο φθάνοντας τα 3.357.392.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή