ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΣΕΒΕΕ: Πρωτοβουλίες για εφαρμογή καινοτομικών πολιτικών από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

gsevee-protovoylies-gia-efarmogi-kainotomikon-politikon-apo-mikromesaies-epicheiriseis-2006736

Νέες προτάσεις για την άσκηση προσαρμοσμένων καινοτομικών πολιτικών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, με έμφαση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ετοιμάζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας, Γ. Κουράσης, σε εκδήλωση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «Καινοτομία, Διανοητική Ιδιοκτησία και Μικρές Επιχειρήσεις».

Ο κ. Κουράσης ανέφερε πως η ΓΣΕΒΕΕ, μέσω της Μονάδας Καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, τοποθετεί τις σχετικές πρωτοβουλίες σε υψηλή προτεραιότητα δίνοντας έμφαση στην παρακολούθηση των εξελίξεων, αλλά και στην ενημέρωση των μικρομεσαίων για τη σημασία της καινοτομίας και των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων.

Ως προς τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, ο κ. Κουράσης υπογράμμισε πως ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή διαβούλευσης με τη συμμετοχή χρηστών και δημιουργών με σκοπό τη βελτίωση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου στην οποία μετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι ενέργειες της Μονάδας Καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, όπως, μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση και έκδοση σύντομων ενημερωτικών οδηγών για σχετικά θέματα και η διαμόρφωση και ενεργοποίηση ενός δικτύου Οργανισμών και εμπειρογνωμόνων με στόχο τη διευκόλυνση διοχέτευσης της πληροφορίας και την εξυπηρέτηση των μικρών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ