Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca-Cola HBC: Μέρισμα 0,354 ευρώ

Σε επαρκή επίπεδα διατηρήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Coca-Cola HBC. Η εισηγμένη ανακοίνωσε χθες τα ετήσια αποτελέσματα του 2013. Ειδικότερα, στα 34 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη το δ΄ τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας αύξηση 54%. Στο σύνολο της παρελθούσας χρήσης, η Coca-Cola HBC εμφάνισε αύξηση 3% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη, που διαμορφώθηκαν στα 293 εκατ. Η διοίκηση της εταιρείας προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,354 ευρώ ανά μετοχή για το 2013.

Jumbo: Ενίσχυση πωλήσεων 7,22%

Oριακή άνοδο 0,37% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας παιχνιδιών Jumbo αυτή την εβδομάδα. Η έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε συνεννόηση και διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες τράπεζες για την έκδοση νέου κοινού ομολογιακού δανείου ίσου ποσού με το υπάρχον ομολογιακό δάνειο που ανέρχεται στα 145 εκατ. Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους μετόχους ότι για τους πρώτους επτά μήνες (Ιούλιος 2013 – Ιανουάριος 2014) οι πωλήσεις ενισχύονται 7,22%.

Lavipharm: Πώληση εταιρείας

Σε αρνητική πορεία κινήθηκε η μετοχή της Lavipharm κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Η μετοχή υποχώρησε 1,46% με αρκετά αυξημένη την εμπορευσιμότητά της. Η Lavipharm μέσω της γαλλικής εταιρείας Laboratoires Lavipharm στην οποία συμμετέχει κατά 45%, πώλησε και μεταβίβασε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 την 100% θυγατρική της γαλλική εταιρεία Hitex Sas έναντι 3,127 εκατ. Η εταιρεία Ηitex δραστηριοποιείται στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των τεχνολογιών υπερκρίσιμων υγρών.

ΕΥΔΑΠ: Εισροή μετρητών

Εβδομαδιαία άνοδο 0,52% κατέγραψε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ που παραμένει στις πρώτες επιλογές των ξένων και των εγχώριων θεσμικών επενδυτών. Σύμφωνα με ανάλυση της χρηματιστηριακής Eurobank Equities, η εξόφληση των οφειλών από το Δημόσιο δημιούργησε τεράστια εισροή μετρητών στην ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα στο ταμείο να υπάρχουν 335 εκατ. μετά τον τελικό διακανονισμό των υποχρεώσεων, γεγονός που αφήνει χώρο για επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους (ακόμα και 200 εκατ., κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 24%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή