Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Διοίκησης της Lild Eλλας

Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Διοίκησης της Lild Eλλας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Διοίκησης της Lild Eλλας

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε την Τετάρτη 12/02 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Διοίκησης της Lidl  Ελλάς κ. Georg Kroell, ο οποίος τον ενημέρωσε για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, ύψους 130 εκ ευρώ για το 2014. Αναφέρθηκε στην κατασκευή και λειτουργία 2 νέων χώρων Logistics, με τον πρώτο να εγκαινιάζεται την Πέμπτη (13/02) στα Καλύβια Αττικής από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Kroell για την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στην Ελληνική οικονομία, την προώθηση Ελληνικών προϊόντων σε Ευρωπαϊκές χώρες και τη στήριξη της εξαγωγικής δυνατότητας του Έλληνα παραγωγού.

Έναρξη λειτουργιάς νεου κέντρου Logistics της Lidl Hellas

Η έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Logistics της Lidl Hellas πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ο Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Hellas, κ. Georg Kroell στον χαιρετισμό του στα ελληνικά είπε: “Η παρουσία και οι επενδύσεις μας εδώ δείχνουν ότι πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, και ότι εμπιστευόμαστε την Ελλάδα και το λαό της.”

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης χαιρέτησε την επενδυτική προσπάθεια της Lidl που, όπως είπε, “είναι και ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα.” Ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του logistics στον οποίο, όπως είπε, η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω, και ο αποθηκευτικός χώρος της Lidl που εγκαινιάστηκε, “έχει πολλά να μας διδάξει.”

Το υπερσύγχρονο Κέντρο Logistics, 50.000 τμ, συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του αποθηκευτικού δικτύου της επιχείρησης στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των Κέντρων Διανομής στα 5. Από τις νέες εγκαταστάσεις θα εφοδιάζονται περισσότερα από 60 καταστήματα στην Αττική και σε νησιά του Αιγαίου με όλη την γκάμα των προϊόντων.

Ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αττικής της Lidl Hellas, κ. Αναστάσιος Αρβανίτης τόνισε στη συνέχεια ότι: “Η Lidl Hellas στηρίζει με τη 17χρονη πορεία της την εγχώρια αγορά, στην οποία έχει επενδύσει συνολικά περισσότερο από 1,2 δις. Ευρώ. Με ετήσιες επενδύσεις άνω των 130 εκατομμυρίων Ευρώ, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και επέκταση των αποθηκευτικών και Logistics υποδομών μας. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.”

Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία μεγάλων αποθηκευτικών συγκροτημάτων στις περιοχές της  Θήβας,  Πάτρας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, η Lidl προχωράει στη λειτουργία ενός νέου αποθηκευτικού συγκροτήματος, διασφαλίζοντας έτσι την ανταπόκριση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών, ειδικότερα στη διάθεση φρέσκων προϊόντων.

Το επενδυτικό πλάνο της Lidl συνεχίζεται, με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διανομής στη Θεσσαλονίκη, το οποίο με μέγεθος 60.000 τ.μ., θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αποθηκευτική εγκατάσταση της Lidl σε όλη την Ευρώπη.

“Το επενδυτικό μας έργο καταδεικνύει τη στοχευμένη πορεία μας σε ένα κοινό και επιτυχημένο μέλλον στην Ελλάδα,” είπε στη δική του προσφώνηση ο Πρόεδρος της Διοίκησης Lidl Hellas κ. Georg Kroell.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή