Σύντομα (19/02/14)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εποπτικών κεφαλαίων 22,3 εκατ. για International Life

Κατά 22,3 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα εποπτικά κεφάλαια και στις δύο ασφαλιστικές του ομίλου International Life, από 30 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, αποτέλεσμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, της κερδοφορίας του 2013 και της αντασφαλιστικής πολιτικής που εφάρμοσε ο όμιλος. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε και το επόμενο στάδιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της International Life, η οποία, στο σύνολό της, ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος της διοίκησης, ενώ τα κέρδη του ομίλου για το έτος 2013 προσέγγισαν τα 7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 18 εκατ. ευρώ το 2012. Η υψηλή κερδοφορία του ομίλου σημειώθηκε παρά τη σημαντική αύξηση σε έκτακτες προβλέψεις επισφαλειών ύψους 3 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία γενικών ασφαλειών International Life ΑΕΓΑ και η εταιρεία ασφαλειών ζωής International Life ΑΕΑΖ βελτίωσαν τα εποπτικά τους κεφάλαια κατά 15,7 εκατ. ευρώ και 6,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας επιτρέπει στην International Life να προχωρήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής της με στόχο τη μεγιστοποίηση τόσο του ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών όσο και του δείκτη φερεγγυότητάς της.

Μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν προσφορές οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 3,4-3,8 GHz. Χθες, σε σχετικό δημοσίευμα της «Κ» αναφέρθηκε λανθασμένα ότι η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού που αποσκοπεί στη διάθεση έξι αδειών ραδιοσυχνοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 17 Μαρτίου υποβάλλεται το ενδιαφέρον και μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ανακήρυξη του (ή των) υπερθεματιστή (υπερθεματιστών).

Προσωρινή αναστολή

Σε προσωρινή αναστολή της παραγωγής έχει προχωρήσει για τον Φεβρουάριο το εργοστάσιο της Sovel στον Βόλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκπροσώπους της θυγατρικής της Σιδενόρ, η παραγωγή δεν επηρεάζεται, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή υλοποιείται επένδυση για να μειώσει το κόστος παραγωγής, όσο και το αποτύπωμα άνθρακα για κάθε τόνο παραγόμενου χάλυβα. Ο νέος επαγωγικός φούρνος θα εγκατασταθεί αρχικά στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Sovel στον Αλμυρό Μαγνησίας και στη συνέχεια, με την υλοποίηση των συμβάσεων διακοψιμότητας και την αναμενόμενη περαιτέρω μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, στo εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, με επιπλέον επένδυση της τάξεως των 8 εκατ.

Task Force για ελληνοκινεζική συνεργασία στον τουρισμό

Τη δημιουργία Task Force για τη διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό αποφάσισαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον νέο πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Ζου Ξιαολί σε συνάντηση που είχαν στο υπ. Τουρισμού. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διοργάνωση ελληνοκινεζικού συμποσίου για θέματα τουρισμού στην Αθήνα μέσα στο έτος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου από τις δύο χώρες. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα θέματα της χορήγησης θεωρήσεων στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και της πιστοποίησης ξεναγών για τους επισκέπτες από την Κίνα. Η υπ. Τουρισμού δεσμεύθηκε ότι θα αναρτηθούν πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους. Εξάλλου, ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετέβη στην Κίνα, όπου παρακολούθησε σε ειδική προβολή τη νέα κινεζική ταινία με τίτλο «Ερωτας στο Πεκίνο», γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη. Κατά την προβολή, ο ΕΟΤ προσέφερε σε πέντε νεόνυμφα ζευγάρια ένα ταξίδι στην Ελλάδα με τα έξοδα πληρωμένα. Την ταινία παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα προβολής της 2,5 εκατ. Κινέζοι, κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων.

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων το 51% της ΑΒΕΑ

Στον έλεγχο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων πέρασε το 51% της Ανώνυμης Βιομηχανικής Εταιρείας Ανατολή (ΑΒΕΑ), μιας από τις ιστορικότερες χανιώτικες εταιρείες, που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία όλων των προϊόντων της ελιάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της τράπεζας για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Κρήτης και ανάδειξης των υγιών και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής. Στόχος της τράπεζας είναι η ισχυροποίηση της ΑΒΕΑ και στους τρεις τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται: τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, ελαιολάδου και πυρηνελαίου, παραγωγή σαπουνιών, εξευγενισμός (ραφινάρισμα) ελαιολάδων και πυρηνελαίων, επεξεργασία του ελαιοπυρήνα για παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου, διαχωρισμός του πυρηνόξυλου για παραγωγή ζωοτροφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή