Με την Gtech η επέκταση ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο

Με την Gtech η επέκταση ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόδι στην ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων βάζει έπειτα από πολλά έτη προσπαθειών ο ιταλικός όμιλος Lottomatica.

O ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη θυγατρική του εταιρεία Gtech, προκειμένου να αναπτύξει τα τυχερά παίγνια στον τομέα του Διαδικτύου και είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 20 χρόνια που προμηθευτής μιας τεχνολογίας δεν είναι η Intralot.

Η απόφαση αυτή ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι στελέχη της Lottomatica συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ. Επίσης, η ίδια αξιολόγηση που είχε πραγματοποιηθεί επί διοίκησης Γ. Σπανουδάκη στον ΟΠΑΠ το 2012 είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η απόφαση επιλογής της Gtech ως στρατηγικού εταίρου στο διαδικτυακό στοίχημα ήταν αποτέλεσμα κλειστής αξιολόγησης. Στην αξιολόγηση αυτή συμμετείχαν συνολικά πέντε διεθνείς εταιρείες, οι οποίες ωστόσο δεν κατονομάζονται. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Gtech επελέγη ως «ο στρατηγικός συνεργάτης στο διαδικτυακό στοίχημα (online betting)» και ότι «η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα επικεντρωθεί αρχικά στο αθλητικό διαδικτυακό στοίχημα (online sports betting)». Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ κυριολεκτικά καίγεται να φέρει την πλατφόρμα με την οποία θα προωθήσει τις πωλήσεις του ποδοσφαιρικού στοιχήματος, καθώς δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία της διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Gtech χαρακτηρίζεται από τον ΟΠΑΠ κορυφαία επιχείρηση στις αναπτύξεις τεχνολογιών διαδικτυακού στοιχηματισμού και ότι πληροί τις απαιτήσεις της εταιρείας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. Η ίδια επίσης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «σημαντικό σταθμό στην ιστορία του ΟΠΑΠ, καθώς η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά υπηρεσιών iGaming, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν έναν από τους κυριότερους παράγοντες που θα συμβάλουν στη μελλοντική της ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιχνίδια επίγειου στοιχηματισμού και τη διευρυνόμενη συνεργασία της ΟΠΑΠ με το δίκτυο των πρακτόρων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή