Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου 1,75 δισ.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς καθώς περισσότερες από 30 εκατ. μετοχές μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Μετά τη δημοσίευση των stress tests η Τράπεζα Πειραιώς -που παραμένει στη κορυφή της κεφαλαιοποίησης- προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές με ξένους επενδυτές, ώστε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να είναι πλήρως καλυμμένη.

ΕΛΒΑΛ: Κέρδη και επενδύσεις

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΕΛΒΑΛ εκδηλώθηκε τη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Ο τίτλος της θυγατρικής του ομίλου Βιοχάλκο κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 5,61%. Η εταιρεία συνεχίζει και το 2014 την ανοδική της πορεία υλοποιώντας ταυτόχρονα επενδύσεις για τη μείωση του κόστους. Να υπενθυμίσουμε ότι στο εννεάμηνο του 2013 η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 17,5 εκατ. ευρώ του εννεάμηνου 2012, λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26%.

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Πτώση 4,22% στη μετοχή

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει 4,22%. Η οικονομική πορεία της εταιρείας επιδεινώνεται, καθώς στο εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2013 κατέγραψε ζημίες μετά από φόρους ύψους 19,123 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4,178 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους παρουσίασαν ζημίες 14,364 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,609 εκατ. ευρώ του εξαμήνου Ιούλιος – Δεκέμβριος 2012.

Τέρνα Ενεργειακή: Σε ισχύ τρία νέα αιολικά

Εβδομαδιαία κέρδη 2,94% κατέγραψε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή. Η θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στη διάρκεια του Φεβρουαρίου έθεσε σε ισχύ τρία νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 36 MW, ανεβάζοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα 544 MW. Συγκεκριμένα, τα πάρκα που τέθηκαν σε λειτουργία είναι τα εξής: Δύο αιολικά πάρκα στον δήμο Αλεξανδρούπολης, στην περιφερειακή ενότητα Εβρου και ένα αιολικό πάρκο στον δήμο Ρόδου, στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή