Κατά της “μικρής ΔΕΗ” η ΓΕΝΟΠ

Κατά της “μικρής ΔΕΗ” η ΓΕΝΟΠ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ξεπούλημα» της ναυαρχίδας της ελληνικής οικονομίας που ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα ιδιωτικοποιηθεί.

Το νομοσχέδιο τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει τη μεταφορά μονάδων ηλεκτροπαραγωγής καθώς και μέρους (30 %) των πελατών της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία.

Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει την πρόταση για δημοψήφισμα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και θέτει σειρά ερωτημάτων, όπως με ποια κριτήρια θα γίνει η υποχρεωτική μεταγραφή πελατών της ΔΕΗ στην νέα ιδιωτική εταιρεία, πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, με ποιες εγγυήσεις η νέα εταιρεία θα αναλάβει αντίστοιχο ποσοστό 30% από το συνολικό χρέος της ΔΕΗ καθώς και σε ποιο ύψος έχει αποτιμηθεί η ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στις μονάδες και τα δίκτυα της ΔΕΗ που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης.

Η Ομοσπονδία καλεί τέλος τη ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για να εμποδιστεί η κυβερνητική πρωτοβουλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή