Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ αγοράς (shopping festival) θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ αγοράς (shopping festival) θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στην πόλη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φεστιβάλ αγοράς (shopping festival) θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, όπως αποφασίστηκε κατά στη συνάντηση παραγωγικών και τουριστικών φορέων της πόλης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά το θέμα των χαρτών, οι φορείς θα εξαντλήσουν το φετινό καλοκαίρι το αποθεματικό των χαρτών που διαθέτουν, ενώ από το Σεπτέμβριο θα δρομολογηθεί η δημιουργία ενός Κοινού Τουριστικού Χάρτη της Θεσσαλονίκης που θα διαθέτει μεγαλύτερο εύρος πληροφοριών.

Προτάθηκε κι έγινε δεκτό από τους φορείς να διοργανωθεί shopping festival τον Σεπτέμβριο, κατά την περίοδο λειτουργίας της ΔΕΘ, και να κορυφωθεί με «Λευκή Νύχτα» πιθανόν κατά το δεύτερο Σαββατοκύριακο της γενικής Έκθεσης. Η διοργάνωση θα προβληθεί και στις όμορες Βαλκανικές χώρες.

Θα επαναλειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης (Αριστοτέλους) και θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την δημιουργία μόνιμου και σταθερού Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει ενημέρωση εκτός από την Θεσσαλονίκη και για το Άγιον Όρος.

H Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των έξι πόλεων της χώρας όπου θα ξεκινήσουν πιλοτικά τη λειτουργία τους τα Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι αυτών των πόλεων σε συνεργασία με το Δήμο τους θα αναλάβουν την δημιουργία κέντρων με συγκεκριμένη θεματική ενότητα και προδιαγραφές λειτουργίας (καθαριότητα, ασφάλεια, φωτισμός, παρκινγκ, κίνηση παιδιών και ΑΜΕΑ, τεχνικές μάρκετινγκ).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο Πρόεδρός του Κωστής Χαντζαρίδης είναι σε φάση αναζήτησης χώρου στο κέντρο της πόλης προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση σχετικών προτάσεων προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνδυασμό, με το γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Το νεοσύστατο Γραφείο Συνεδρίων προχωρά τις διαδικασίες συγκρότησης, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς σε ανοιχτή συνάντηση. Πρωταρχικός στόχος, να ξαναμπεί η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού, στον οποίο σήμερα καταλαμβάνει την 117η θέση (μόλις 12 συνέδρια το 2012). Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προσπάθεια ενεργοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αγοράς.

Επιπλέον στη διάρκεια της συζήτησης, κυρίως από την πλευρά των τουριστικών φορέων τέθηκαν χρόνια ζητήματα προς επίλυση, όπως η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, θέματα καθαριότητας και εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής Τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Τουριστικών Γραφείων και Ξεναγών, της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής, και του νεοσύστατου Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή