ΔΕΗ κατά οικολόγων για την ατμοηλεκτρική μονάδα Πτολεμαΐδας

ΔΕΗ κατά οικολόγων για την ατμοηλεκτρική μονάδα Πτολεμαΐδας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συνειδητή προσπάθεια –από μέρους της WWF– αποδόμησης μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που θα γίνει στην Ελλάδα, αυτή της νέας Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. Οπως σημειώνει η Δημόσια Επιχείρηση, η αλήθεια για τη νέα λιγνιτική μονάδα V στην Πτολεμαΐδα είναι ότι αποτελεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δισ. ευρώ, που ενισχύει την εθνική οικονομία και κυρίως την ελληνική περιφέρεια που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη ανεργία, δημιουργώντας υπεραξίες για τις τοπικές κοινωνίες. Η ΔΕΗ προχωρά ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει ότι πέραν των εσφαλμένων στοιχείων και της παραπληροφόρησης από το τοπικό γραφείο της WWF, μένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα της συστηματικής και ανυπόστατης επίθεσης που δέχεται η Επιχείρηση για την κατασκευή της Μονάδας V στην Πτολεμαΐδα, από την εν λόγω οργάνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, «η Μονάδα V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας θα διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, με ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα. Αυτό που αποκρύπτουν εσκεμμένα οι συγγραφείς των ανακοινώσεων του τοπικού γραφείου της WWF είναι ότι οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της νέας μονάδας ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βελτιώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ, καθώς αντικαθίστανται παλαιές και ενεργοβόρες μονάδες, αφού θα πετύχει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λιγνιτών (κατά 40%), εξασφαλίζοντας πολύ μεγάλες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και των ρύπων. Η νέα Μονάδα V αναβαθμίζει το Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα αξιοποιεί τα εγχώρια κοιτάσματα λιγνιτών, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή