Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Frigoglass: Αλλαγή λειτουργίας

Ενδιαφέρον από ξένα χαρτοφυλάκια καταγράφεται το τελευταίο διάστημα για τη μετοχή της Frigoglass. H εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται και στην ενίσχυση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, αφού σημειώθηκε αύξηση των συναλλαγών τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Η Frigoglass πρόκειται να διακόψει την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιό της στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας. Η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με την απόφαση αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας στην Αμερική.

Τιτάν: Μείωση της ζήτησης

Εβδομαδιαία άνοδο 2,70% κατέγραψε η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία του κλάδου εμφάνισε το 2013 καθαρές ζημίες, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη ύψους 36 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 24,5 εκατ. ευρώ το 2012. Οπως τονίζει η εταιρεία στην Ελλάδα, η εγχώρια ζήτηση το 2013 συνέχισε να μειώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, αν και με σταδιακά ηπιότερους ρυθμούς. Συνολικά η ζήτηση τσιμέντου έχει πλέον μειωθεί στο ένα πέμπτο αυτής του 2006.

Μπήτρος: Ενίσχυση εξαγωγών

Ο κλάδος της σιδηρουργίας έχει υποχωρήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του ’70, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση συσσωρεύοντας ζημίες την τελευταία 6ετία. Η μετοχή της Μπήτρος υπέστη απώλειες 9,85% αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τις εξαγωγές της για να αντεπεξέλθει στην εγχώρια ύφεση. Ταυτόχρονα έχει περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες για να διατηρήσει σε επαρκή επίπεδα τις ταμειακές ροές, προκειμένου να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

ΕΥΔΑΠ: Ρευστότητα

Με θετική απόδοση ολοκλήρωσε την εβδομάδα η μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Ο τίτλος ενισχύθηκε 6,11% και διαπραγματεύεται πάνω από τα επίπεδα των 9 ευρώ. Η επιχείρηση μαζί με τον ΟΤΕ ανήκει στις ελάχιστες εισηγμένες όπου παρουσιάζει καθαρό ταμείο, δηλαδή τα μετρητά στο ταμείο της υπερβαίνουν το ύψος των υποχρεώσεων. Η ΕΥΔΑΠ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταβίβαση ποσοστού σε επενδυτές και έχει τεθεί ως χρόνος υλοποίησης της αποκρατικοποίησης το β΄ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή