Σύντομα (22/3/14)

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔEH

Δάνειο 235 εκατ. από ΕTEπ

H ΔΕΗ ανακοίνωσε την υπογραφή της πρώτης σύμβασης χρηματοδότησης ύψους 235 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο πλαίσιο μιας συνολικής, εγκεκριμένης από την τράπεζα γραμμής χρηματοδότησης, ύψους 415 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή αφορά επενδύσεις για την περίοδο 2013-2015 για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας.

Aegean Airlines

Επιστροφή κεφαλαίου

Απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean Airlines. H επιστροφή (1 ευρώ/μετοχή) θα πραγματοποιηθεί με κατ’ αρχήν αύξηση και στη συνέχεια μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 71,4 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ σημαντική για την εταιρεία, αφού έπειτα από τρεις ζημιογόνες χρήσεις κατάφερε να περάσει στην κερδοφορία. Τονίστηκε ακόμα ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ σημαντική, διότι και επισήμως η Aegean πήρε το «πράσινο φως» για την απόκτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Alpha Bank

Συμμετοχή της Citigroup

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι η Citigroup Global Markets Limited από 14.3.2014 κατέχει 19.769.945 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές μετοχές (0,18% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας) και Warrants, τα οποία εφόσον ασκηθούν πλήρως, αντιστοιχούν σε 525.775.046 δικαιώματα ψήφου (4,81% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας). Συνεπώς, τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές και Warrants, εφόσον αυτά ασκηθούν πλήρως, ανέρχονται συνολικά σε 545.544.991 ή σε ποσοστό 4,99% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοδος πωλήσεων

Αύξηση 10% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Πετρόπουλος το 2013 στα 55 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ το 2012). Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, ανασχέθηκε το 2013 η ραγδαία πτώση των αγορών που υπηρετεί η εισηγμένη, με εξαίρεση εκείνης των ημιφορτηγών pick-up που συρρικνώθηκε κατά ακόμη 34% έναντι του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή