Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τράπεζα Πειραιώς

Στις αγορές με επιτυχία

Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Tράπεζας Πειραιώς μετά την επιτυχημένη έκδοση ομολόγων. Η μετοχή ενισχύθηκε συνολικά 3,60%, με την εμπορευσιμότητα να καταγράφει σημαντική άνοδο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, υπερκαλύφθηκε 6 φορές με προσφερόμενα κεφάλαια ύψους άνω των 3 δισ. η έκδοση 3ετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ. Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

ΕΧΑΕ

Κέρδη ομίλου 32,3 εκατ.

Σε επαρκή επίπεδα διατηρήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Ειδικότερα, περισσότερα από 1,2 εκατ. μετοχές μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή προς τους μετόχους της. Ο όμιλος το 2013 πέτυχε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους 32,3 εκατ. έναντι 11,9 εκατ. το 2012.

Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες

Δεν θα διανείμει μέρισμα

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της «Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες», με αποτέλεσμα οι εβδομαδιαίες απώλειες να φθάσουν το -8,36%. Ο κλάδος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς αν δεν ανακεφαλαιοποιηθούν τα χρέη των εταιρειών, οι περισσότερες είναι πολύ κοντά στην πτώχευση. Η εισηγμένη δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2013, αφού έχει ζημίες, ενώ τα ετήσια αποτελέσματα θα τα ανακοινώσει την επόμενη Παρασκευή 28 Μαρτίου. Στο 9μηνο του 2013 είχε εμφανίσει ζημίες μετά από φόρους, ύψους 156.710 ευρώ.

Μουζάκης

Αντιστέκεται στην ύφεση

Η εισηγμένη Μουζάκης αποτελεί μία από τις μεμονωμένες περιπτώσεις εταιρειών του κλάδου που αντιστέκεται απέναντι στην πολύχρονη ύφεση και την καθίζηση της κλωστοϋφαντουργίας. Η διοίκηση συνεχίζει να μειώνει το λειτουργικό της κόστος, εξασφαλίζοντας σταθερές ταμειακές ροές. Η μετοχή αυτήν την εβδομάδα ενισχύθηκε 10,42%. Η μακρόχρονη πτώση του κλάδου αποδίδεται στον ανταγωνισμό από τις χώρες χαμηλού κόστους εργασίας, αλλά κυρίως λόγω της υψηλής συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή