Σύντομα (25/3/14)

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 2,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη των Πλαστικών Θράκης το 2013

Eνοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρους ύψους 2,4 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα Πλαστικά Θράκης το 2013 έναντι επίσης κερδών 5,7 εκατ. ευρώ το 2012. Η διοίκηση της εισηγμένης θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα είναι αυξημένες σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2013 με αντίστοιχη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας. Για τη φετινή χρήση έχει εκπονηθεί και υλοποιείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του 2013 τα Πλαστικά Θράκης κατέγραψαν αύξηση του όγκου πωλήσεων στον κλάδο της συσκευασίας κατά 13,9% λόγω της περαιτέρω αύξησης του μεριδίου στις υφιστάμενες αγορές, αλλά και της επέκτασης σε νέες αγορές, τόσο προϊοντικά όσο και γεωγραφικά. Επίσης σημειώθηκε μείωση του όγκου πωλήσεων των Τεχνικών Υφασμάτων (-6,8%) λόγω της μειωμένης ζήτησης κυρίως στον τομέα των γεωσυνθετικών τόσο στην αμερικανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Προβολή του ελληνικού τουρισμού στο Παρίσι

Για το Παρίσι επρόκειτο να αναχωρήσει χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με στόχο την προβολή της χώρας και την ενίσχυση του ανοδικού τουριστικού ρεύματος που καταγράφεται από τις αρχές του 2014. Πέρυσι ο αριθμός των αφίξεων από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 17,9% φθάνοντας το 1,15 εκατ.

Παράλληλα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Γάλλων στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 18,5%, αγγίζοντας τα 905 εκατ. ευρώ. Η υπουργός έχει προγραμματίσει να συναντήσει τον γενικό διευθυντή της ATOUT France (φορέα αντίστοιχο με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) κ. Κριστιάν Μαντέι. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε σύσκεψη εργασίας με στελέχη της ATOUT με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα οργάνωσης, διαδικασιών και λειτουργίας των δύο οργανισμών (ATOUT – EOT) στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που είχε υπογραφεί πέρυσι μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών. Επίσης, η υπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα.

Σεμινάριο για τυποποίηση

Εκδηλώσεις για τη χρήση των προτύπων και τη λειτουργία της εθνικής τυποποίησης συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας/ΕΛΟΤ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1η Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29) στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ερευνα, καινοτομία και πρότυπα στην υπηρεσία της Ποιότητας και Επιχειρηματικότητας», σεμινάριο για την τυποποίηση και τη μετρολογία, καθώς και ενημερωτικές συναντήσεις για αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα.

Την επέκταση των πτήσεων της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Bora Jet από την Κωνσταντινούπολη στη Σαντορίνη και τη Ρόδο γνωστοποίησαν στελέχη του αερομεταφορέα σε συνάντηση που είχαν με την αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη και τον περιφερειακό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Μ. Παλλά. Η εν λόγω εταιρεία, που διαθέτει συνολικά 5 αεροσκάφη εξυπηρετώντας ετησίως 400.000 επιβάτες, συνδέει ήδη την Κωνσταντινούπολη με τη Μύκονο. Οι πτήσεις από τη Ρόδο θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στα 2,322 εκατ. ευρώ η κερδοφορία της Flexopack

Σε κερδοφόρο πορεία παρέμεινε και το 2013 η Flexopack, που συγκαταλέγεται στις πιο εξωστρεφείς εισηγμένες αφού την περσινή χρονιά πραγματοποίησε εξαγωγές σε περίπου 40 χώρες, οι οποίες στις 31/12/2013 ανήλθαν σε ποσοστό 78,89% επί του εταιρικού κύκλου εργασιών. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Flexopack διαμορφώθηκαν στα 2,322 εκατ. ευρώ, έναντι 3,499 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2012. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 54,567 εκατ. ευρώ, έναντι 54,068 εκατ. ευρώ, και ο εταιρικός σε 54,207 εκατ. ευρώ, έναντι 53,404 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 0,92% και 1,50% αντίστοιχα. Στη διάρκεια του 2013 η εισηγμένη ολοκλήρωσε την αναβάθμιση των μηχανογραφικών της συστημάτων με την υλοποίηση της εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία του λογισμικού SAP ERP. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης και αναβάθμισης των παραγωγικών εγκαταστάσεων και υποδομών της θυγατρικής του ομίλου στην Πολωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή