Περιορισμένες συναλλαγές, ισχυρές ρευστοποιήσεις

Περιορισμένες συναλλαγές, ισχυρές ρευστοποιήσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική εικόνα παρουσίασε το χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με μέτριο όγκο συναλλαγών και τις ισχυρότερες ρευστοποιήσεις να εκδηλώνονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Συμπληρώθηκαν 4 συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, με συνολικές απώλειες 2,95%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,11% και διολίσθησε στις 1.329,20 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 72 εκατ. ευρώ. Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Alpha Bank που έχασε 5,15% και έκλεισε στα 0,700 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε απώλειες 4,74% και έκλεισε στα 3,820 ευρώ και η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υπέστη απώλειες 1,46% και διαμορφώθηκε στα 2,020 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση εισήλθαν στον δείκτη FTSE Mid Cap (από τον small cap) αλλά και στον FTSE All World οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, ενώ ο τίτλος της Πειραιώς εισήλθε και στον δείκτη Stoxx Eastern Europe και αντικατέστησε τον τίτλο της Coca-Cola HBC (μετά την εισαγωγή της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου).

Στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ ενισχύθηκε 3,88% και αναρριχήθηκε στα 11,790 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola HBC κέρδισε 2,36% και έκλεισε στα 17,780 ευρώ και η μετοχή του ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 1,41% και διαμορφώθηκε στα 12,270 ευρώ. Το χρηματιστήριο μετά το υψηλό έτους (1.369,56 μονάδες) που κατέγραψε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης δείχνει να έχει χάσει τον βηματισμό του. Ταυτόχρονα, πάνω από το 80% των ημερήσιων συναλλαγών διοχετεύεται στις τρεις τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς) και σε τέσσερις ακόμη εμποροβιομηχανικές μετοχές (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca-Cola HBC, Μυτιληναίος) της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Το χρηματιστήριο δεν θα λειτουργήσει σήμερα λόγω της εθνικής επετείου και θα επαναλειτουργήσει αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή