Διόγκωση των απωλειών για την ΑΓΕΤ Ηρακλής

Διόγκωση των απωλειών για την ΑΓΕΤ Ηρακλής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε η διόγκωση των ζημιών της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής κατά το 2013, καθώς οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 136 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 76,6 εκατ. ευρώ το 2012. Σε επίπεδο μητρικής, οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 118,6 εκατ. ευρώ, έναντι 76,3 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Πάντως, οι ενοποιημένες πωλήσεις κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξεως του 3,1% και ανήλθαν σε 235,1 εκατ. ευρώ, έναντι 228,1 εκατ. ευρώ το 2012. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, οι λειτουργικές ζημίες (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 131,1 εκατ. ευρώ, έναντι 46,7 εκατ. ευρώ το 2012.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής τσιμέντου, δηλαδή από την πλήρη απομείωση των περιουσιακών στοιχείων και συναφείς προβλέψεις που σχηματίστηκαν, ως αποτέλεσμα της οριστικής διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας. Η εφάπαξ επίδραση της εν λόγω κίνησης στα οικονομικά αποτελέσματα ανέρχεται σε 83,3 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη ύφεση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας για πέμπτο διαδοχικό έτος, η εταιρεία συνέχισε και ενίσχυσε τη δραστηριότητα των εξαγωγών, γεγονός που εξηγεί και την αύξηση του κύκλου εργασιών. Οσον αφορά το τρέχον έτος, η διοίκηση εκτιμά ότι η αγορά των δομικών υλικών θα ευνοηθεί από την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, τη στιγμή που η οικοδομική δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων θα σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ανακόπτοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή