Σύντομα (3/4/14)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων από ΕΣΠΑ

H εξέταση των αιτημάτων θεραπείας των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου, οπότε και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όσων γίνουν αποδεκτά, με σκοπό την έκδοση των αποφάσεων ένταξης έως 30 Ιουνίου 2014. Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών» εκδόθηκαν τον Οκτώβριο 2013. Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων αυτών υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές προς το υπουργείο Ανάπτυξης, την ΕΥΔ ΕΠΑΕ και τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ αιτήματα θεραπείας. Επισημαίνεται ότι, λόγω της ολοκλήρωσης της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ), όλες οι επενδύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώς τις 30/6/2015.

Bloomberg: Ομολογιακό και Χ.Α. στα σχέδια της Πανγαίας

Την έκδοση ομολογιακού δανείου αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Πανγαία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές. Σύμφωνα με το Bloomberg, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων, που ανήκει στην Invel Real Estate Partners και στην Εθνική Τράπεζα, σχεδιάζει την ομολογιακή έκδοση έως το καλοκαίρι και εν συνεχεία δημόσια εγγραφή ακόμα και έως τον Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν δώσει στην Πανγαία περιθώριο έως τον Οκτώβριο του 2015. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα έπειτα από μια κρίση που παρ’ ολίγον θα την εξωθούσε έξω από το ευρώ, ενώ η Κομισιόν προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια. Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο, η Invel, μια επενδυτική εταιρεία με επικεφαλής τον Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου, αγόρασε μερίδιο 66% στην Πανγαία σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία περίπου στο 1 δισ. ευρώ. Εκτοτε η Πανγαία έχει αποκτήσει ακίνητα σε Ελλάδα και Ιταλία και διαθέτει πάγια αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Σημαντική βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2013 παρουσίασε η Δομική Κρήτης, επιτυγχάνοντας κερδοφορία σε επίπεδο ομίλου. Σε ανακοίνωσή της παραθέτει τους τρόπους με τους οποίους αναμένεται να γίνει η κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρήση. Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 27%, τα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) ανήλθαν στον όμιλο σε 1,74 εκατ. (κέρδη) έναντι 6,01 εκατ. ευρώ (ζημιά) το 2012 και τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στον όμιλο σε 0,21 εκατ. ευρώ (κέρδη) έναντι 7,46 εκατ. ευρώ (ζημία) το 2012.

Συνεργασία Eurolife με Τ.Τ.

Τη διάθεση των προϊόντων της μέσω του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank ανακοίνωσε η Eurolife ERB Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας της με την Τράπεζα Eurobank Ergasias. Σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σημείωσε «η Eurolife ERB Ασφαλιστική, πιστή στην πολυκαναλική στρατηγική της, προωθεί τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια μέσω των 1.500 ανεξάρτητων ασφαλιστικών συμβούλων, πρακτόρων και μεσιτών ασφαλίσεων και μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank. Πιστεύουμε πως η συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα προσδώσει περισσότερη προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας».

Μείωση ασφαλίστρων από την International Life

Σε μεσοσταθμική μείωση 4% των ασφαλίστρων της στον κλάδο αυτοκινήτου προχώρησε η International Life. Το νέο μειωμένο τιμολόγιο ισχύει για τα νέα συμβόλαια που έχουν εκδοθεί μετά τις 5 Μαρτίου 2014 και τις ανανεώσεις μηνός Απριλίου. Η εταιρεία αξιοποίησε τα αποτελέσματα του νέου μοντέλου παραμετρικής τιμολόγησης που εφαρμόζει και το ποσοστό μείωσης διαφοροποιείται ανάλογα με τις παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του αναλαμβανόμενου κινδύνου. Ο γενικός διευθυντής του ομίλου International Life, Γιάννης Φουρλής, δήλωσε σχετικά: «Στην International Life θέτουμε πάντα ως επίκεντρο τον πελάτη και την κάλυψη των αναγκών του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ανταποκρινόμενοι στο οικονομικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί, παρέχουμε σίγουρες και ολοκληρωμένες λύσεις με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή