Mazda: Ανακαλεί 88.000 οχήματα παγκοσμίως

Mazda: Ανακαλεί 88.000 οχήματα παγκοσμίως

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mazda πρόκειται να ανακαλέσει περίπου 88.000 οχήματά της παγκοσμίως, προκειμένου να διορθωθεί ένα σφάλμα που έχει διαπιστωθεί στον υπολογιστή o οποίος ελέγχει τη λειτουργία του κινητήρα.

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Mazda 3, Mazda 6 και CX-5 τα οποία έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του Οκτωβρίου 2012 και του Ιανουαρίου 2014, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Μισάτο Κομπαγιάσι. Πρόσθεσε ότι από τα συνολικά 88.000 αυτοκίνητα, περίπου τα 38.000 αφορούν στην Ευρώπη, 27.600 στην Ιαπωνία και 6.500 στην Αμερική.

Η εταιρεία ανακάλυψε ένα σφάλμα στο πρόγραμμα του υπολογιστή, το οποίο ελέγχει εάν το σύστημα ενέργειας των φρένων λειτουργεί σωστά, ανακοίνωσε η Mazda. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το όχημα δεν επιταχύνει σωστά και στη χειρότερη περίπτωση η μηχανή ενδέχεται να σβήσει.

Όπως δήλωσε η Κομπαγιάσι, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί που να σχετίζονται με το αυτό το ζήτημα. Η Mazda θα διορθώσει το πρόγραμμα του υπολογιστή, μία διαδικασία η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή