Σύντομα (4/4/14)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της ESMA Στ. Μαϊτζούρ

Tην έναρξη της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης στη λεωφόρο Αθηνών κήρυξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) Στίβεν Μαϊτζούρ, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». Ο κ. Μαϊτζούρ στη σύντομη ομιλία του τόνισε τα εξής: «Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τράπεζες στην Ευρώπη, τα Χρηματιστήρια είναι αυτά που μέσω της διαφοροποίησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας στην ανάπτυξη». Από την πλευρά του Χ.Α. ο δ/νων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, υπογράμμισε ότι «η ΕΧΑΕ παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες που κάνει η ESMA για την εναρμόνιση στον τομέα των υποδομών των κεφαλαιαγορών της Ευρώπης, που θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και τη διαφάνεια των αγορών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

Ζημίες παρά τον αυξημένο τζίρο για τη Σελόντα το 2013

Αισιόδοξη ότι θα τελεσφορήσει το σχέδιο αναδιοργάνωσης των δανείων της και θα καλύψει τα αρνητικά ίδια κεφάλαια εμφανίζεται η διοίκηση της Σελόντα, του ενός εκ των τριών μεγάλων «παικτών» στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Σελόντα, κ. Ι. Στεφανής, δήλωσε ότι οι ενδείξεις για τις τιμές κατά τους πρώτους μήνες του 2014 αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα, προσθέτοντας ότι «η επιχείρηση είναι απολύτως αυτάρκης να αντιμετωπίσει τις λειτουργικές της ανάγκες χωρίς καμία πρόσθετη χρηματοδότηση». Το 2013 έκλεισε με τζίρο για τη Σελόντα, στα 130 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 14% σε σχέση με το 2012, γεγονός που οφείλεται στην άνοδο του όγκου και της αξίας πώλησης ιχθύων, στην αύξηση των ποσοτήτων πώλησης γόνου και της αξίας πωλήσεων ιχθυοτροφών.

Το έτος έκλεισε με ζημίες προ φόρων ύψους 40 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης της αξίας των βιολογικών αποθεμάτων. Τα δάνεια του ομίλου ανήλθαν το 2013 στα 195,6 εκατ. ευρω και της εταιρείας στα 152,4 εκατ. ευρώ.

Νέο βιβλίο από Δ. Σταμπόγλη

«Η Ελλάδα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου – συγγραφέα, Διονύση Σταμπόγλη, από τις εκδόσεις economia. Ο κ. Σταμπόγλης παραθέτει στο νέο του βιβλίο την εμπειρία ετών στα ευρωπαϊκά ζητήματα και στο πώς χειρίστηκε η Ελλάδα τις τέσσερις προηγούμενες προεδρίες και όχι μόνο. Σε ό,τι αφορά την προεδρία που διανύουμε, ο κ. Σταμπόγλης δήλωσε ότι «έχει χαρακτηριστεί επισήμως λιτή, αξιοπρεπής και αποτελεσματική. Λιτή και αξιοπρεπής είναι σίγουρα, αλλά για το αποτελεσματική θα αποδειχτεί στο τέλος Ιουνίου». Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρώην υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λ. Αντωνακόπουλος και ο δημοσιογράφος Αντ. Παπαγιαννίδης

Τη νέα του διαδικτυακή πλατφόρμα, www.tourism-thes.gr, παρουσίασε ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης. Οπως σημειώνει ο οργανισμός, η εν λόγω πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες στον τομέα των συνδυασμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών με χρήση εφαρμογών CRM, δημιουργώντας εξατομικευμένα τουριστικά προϊόντα και προσωποποιημένες υπηρεσίες με διάχυση τουριστικών πληροφοριών για την πόλη της Θεσσαλονίκης και λειτουργικών δεδομένων. Το έργο της πλατφόρμας υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Εξαγορές κερδοφόρων προϊόντων κοιτά η «Σαράντης»

Η εξαγορά κερδοφόρων και αναγνωρισμένων προϊόντων ομοιογενούς χαρακτήρα για την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του προϊοντικού χαρτοφυλακίου είναι ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας «Σαράντης» φέτος. Αυτό ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Κώστας Ροζακέας, στη διάρκεια παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Οπως υπογράμμισε ο κ. Ροζακέας, τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Σαράντη το 2013 αναδεικνύουν για μια ακόμα χρονιά την επιχειρησιακή αριστεία και την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών της διοίκησης. Η εισηγμένη σε ενοποιημένη βάση έκλεισε το έτος 2013 με άνοδο κατά 28% στα κέρδη ανά μετοχή, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις της διοίκησης σε όλες τις γραμμές κερδοφορίας. Οι βασικοί παράγοντες που συνετέλεσαν στη θετική αυτή πορεία είναι η σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί στο περιθώριο μεικτού κέρδους το οποίο αυξήθηκε σε 49,35% από 47,51% το 2012 λόγω ευνοϊκότερων συμφωνιών προμήθειας υλών και υπηρεσιών, χαμηλότερου κόστους παραγωγής, καθώς και ευνοϊκότερων τιμών των βασικών εμπορευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή