Αναβάθμιση κατά 3 βαθμίδες της ΔΕΗ από τη S&P

Αναβάθμιση κατά 3 βαθμίδες της ΔΕΗ από τη S&P

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβάθμιση της ΔΕΗ κατά 3 βαθμίδες προχώρησε χθες ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, ενώ την ίδια ώρα η επιχείρηση έλαβε νέα δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών.

Η τριπλή αναβάθμιση από τον διεθνή  οίκο και η χρηματοδότηση της ΔΕΗ από τις  ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώνουν πλήρως την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σχολίαζαν στο υπουργείο Οικονομικών χθες.

Η S&P αξιολογεί πλέον με «B» αντί «CCC» την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ. Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση βασίστηκε κυρίως στο νέο κλίμα για την πορεία της οικονομίας της χώρας. Η S&P αποδίδει την εκτίμησή της για «σταθερές προοπτικές» για τη ΔΕΗ στις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της Ελλάδας. Επίσης, αναμένει βαθμιαία βελτίωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα αλλά και στην αγορά ενέργειας.

Εκτιμά, δε, πως η «επιτυχής έκβαση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα έχει θετικές επιπτώσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ».

Σε ό,τι αφορά το νέο δάνειο, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, είναι 5ετούς διάρκειας και παρέχεται από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών (Alpha, Αττικής, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή