Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Alpha Bank

Πρωτιά εμπορευσιμότητας

Στην πρώτη θέση της εμπορευσιμότητας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, βρέθηκε η μετοχή της Alpha Bank. Χθες εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο και οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου με μετρητά. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι και την Πέμπτη περισσότερες από 250 εκατ. μετοχές είχαν αλλάξει χέρια κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Επίσης, η Alpha Bank κατέλαβε και την πρώτη θέση στην κερδοφορία των εισηγμένων για την παρελθούσα χρήση.

Kleeman Hellas

Η εξωστρέφεια απέδωσε

Eβδομαδιαία άνοδο 11,55% κατέγραψε η μετοχή της Kleeman Hellas στη διάρκεια των πρώτων συνεδριάσεων του Απριλίου. Εχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς η στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η εταιρεία στο τέλος του 2013 να έχει παρουσία σε περισσότερες από 92 χώρες και να παρουσιάζει αύξηση των διεθνών πωλήσεων 8% σε σχέση με το 2012. Παράλληλα, το ποσοστό των διεθνών πωλήσεων ανέρχεται πλέον σε 82% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από 78% το 2012.

Sato

Ρευστοποιήσεις

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της Sato που εμφάνισε στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις συνολικές απώλειες 16,48%. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εμπορικής επιχείρησης την περσινή χρονιά διαμορφώθηκαν στα 50,59 εκατ. ευρώ από 74,5 εκατ. ευρώ στις 30 Νοεμβρίου 2012 όπου είναι και η ημερομηνία αναφοράς βάσει της οποίας συντάχθηκε το πλάνο εξυγίανσης της Satο. Στη διάρκεια του 2013 η εταιρεία εισήλθε στην κατηγορία του παιδικού επίπλου και απέσπασε σημαντικό μερίδιο αγοράς.

ΜΕΤΚΑ

Ενίσχυση μετοχής

Σε θετική πορεία κινήθηκε η μετοχή της Μέτκα την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Απριλίου. Ειδικότερα, ο τίτλος ενισχύθηκε 2,20% με αρκετά καλή εικόνα και στην εμπορευσιμότητα της μετοχής. Το 2013 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 606,5 εκατ. ευρώ, με το 89,8% να προέρχεται από έργα εκτός Ελλάδος, έναντι 547,5 εκατ. ευρώ το 2012. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 101,9 εκατ. ευρώ από 92,7 εκατ. ευρώ το 2012. Η εταιρεία το 2013 ολοκλήρωσε 6 μεγάλα έργα στον χώρο της ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή