ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β.Κορκίδης: Μειωμένη κατά 10% η εμπορική κίνηση

v-korkidis-meiomeni-kata-10-i-emporiki-kinisi-2017407

"Σε πολλές πόλεις η εμπορική κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά -10% από πέρυσι, ενώ στις τουριστικές περιοχές παρατηρείται ικανοποιητική κίνηση λόγω Καθολικού Πάσχα και νωρίτερης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας δεν αρέσουν και δεν ωφελούν κανένα. ´Ας μη γυρίσουμε πίσω, ας τις ξεχάσουμε και ας επικεντρωθούμε στη δουλειά της πασχαλινής αγοράς που την έχουμε μεγάλη ανάγκη." Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης για την κίνηση στην αγορά την Κυριακή των Βαϊων.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ακόμη ότι για τον σημερινό τζίρο των εμπορικών καταστημάτων δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αφού αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των Βαΐων με ανοικτά τα μαγαζιά και χωρίς να έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.

"Εάν θεωρήσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ουσιαστικά η εορταστική Πασχαλινή κίνηση, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν λίγοι ευχαριστημένοι και πολλοί δυσαρεστημένοι, αφού στη καλύτερη περίπτωση η κατανάλωση κινήθηκε στα περυσινά χαμηλά επίπεδα" κατέληξε ο κ. Κορκίδης.