Β.Κορκίδης: Μειωμένη κατά 10% η εμπορική κίνηση

Β.Κορκίδης: Μειωμένη κατά 10% η εμπορική κίνηση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Σε πολλές πόλεις η εμπορική κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά -10% από πέρυσι, ενώ στις τουριστικές περιοχές παρατηρείται ικανοποιητική κίνηση λόγω Καθολικού Πάσχα και νωρίτερης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας δεν αρέσουν και δεν ωφελούν κανένα. ´Ας μη γυρίσουμε πίσω, ας τις ξεχάσουμε και ας επικεντρωθούμε στη δουλειά της πασχαλινής αγοράς που την έχουμε μεγάλη ανάγκη." Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης για την κίνηση στην αγορά την Κυριακή των Βαϊων.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ακόμη ότι για τον σημερινό τζίρο των εμπορικών καταστημάτων δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αφού αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των Βαΐων με ανοικτά τα μαγαζιά και χωρίς να έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.

"Εάν θεωρήσουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ουσιαστικά η εορταστική Πασχαλινή κίνηση, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν λίγοι ευχαριστημένοι και πολλοί δυσαρεστημένοι, αφού στη καλύτερη περίπτωση η κατανάλωση κινήθηκε στα περυσινά χαμηλά επίπεδα" κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή