ΗSBC: Η Παγκόσμια Τράπεζα που προσφέρει το διαβατήριο για το διεθνές τραπεζικό περιβάλλον

ΗSBC: Η Παγκόσμια Τράπεζα που προσφέρει το διαβατήριο για το διεθνές τραπεζικό περιβάλλον

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής και Μarketing της HSBC, μιλά για τη θέση του διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου HSBC στην ελληνική αγορά σήμερα.

– Πώς ανταποκρίνεται η HSBC στο απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον που έχει πλέον διαμορφωθεί σήμερα;

Η HSBC ανταποκρίνεται σε αυτό το απρόβλέπτο περιβάλλον με τη χρηματοοικονομική της ισχύ και τον παγκόσμιο χαρακτήρα της. Με 6.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 75 χώρες,  54.000.000 πελάτες και κέρδη προ φόρων 22,6 δισ. δολλάρια το 2013, η HSBC είναι ένας από τους ισχυρότερους Τραπεζικούς Ομίλους στον κόσμο.

Το εμπορικό σήμα της HSBC, αξίας 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταλαμβάνει σταθερά εδώ και χρόνια μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του «Brand Finance» και του «The Banker». Αυτή η κατάταξη αντανακλά την ισχύ αλλά και την επιτυχημένη πορεία του Ομίλου στα 149 χρόνια ιστορίας του.

Η HSBC ήταν από τις λίγες διεθνείς Τράπεζες, που κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν χρησιμοποίησε χρήματα φορολογούμενων για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της. Ο ισχυρός ισολογισμός και η ρευστότητα που εξασφαλίζουν τα 1,32 τρισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις συνιστούν την ισχύ της Τράπεζας. Τη συνεχώς ανοδική δυναμική του Ομίλου επιβεβαίωσε η πρόσφατη ανακοίνωση αύξησης κερδών προ φόρων κατά 9% το 2013. 

Η στρατηγική Λιανικής Τραπεζικής στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρη: επιδιώκουμε οι πελάτες να μας θεωρούν τους καλύτερους στη Διαχείριση της Περιουσίας τους. Για να το πω διαφορετικά, θέλουμε να είμαστε η τράπεζα αναφοράς και να συνδεόμαστε άρρηκτα στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με την υπηρεσία Wealth Management.  

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχουμε στους πελάτες μας την υπηρεσία Premier που στοχεύει στη βέλτιστη διαχείριση της οικονομίας που οι πελάτες μας μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν, δηλαδή της δικής τους «Προσωπικής Οικονομίας». Η μοναδική υπηρεσία HSBC Premier διατίθεται στους πελάτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, με αποκλειστικά προνόμια και ξεχωριστές δυνατότητες. Οι πελάτες της υπηρεσίας Premier απολαμβάνουν άμεση ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες και για τις δυνατότητες αξιοποίησής τους, μέσω του Προσωπικού τους Τραπεζικού Συμβούλου, που βρίσκεται πάντα δίπλα τους για να τους προτείνει εξατομικευμένες λύσεις μέσα από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών.

– Global View και Global Transfers είναι δύο υπηρεσίες που προσφέρονται αποκλειστικά από την HSBC και αποτελούν για το ελληνικό κοινό το διαβατήριο στο διεθνές τραπεζικό περιβάλλον. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους;

Τα Global View και Global Transfers είναι δύο υπηρεσίες που παρέχονται στους Premier πελάτες μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιούν τη διεθνή υποδομή και τεχνογνωσία μας, όποτε το έχουν ανάγκη. Οι πελάτες αυτοί μπορούν να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται  και να ανοίγουν λογαριασμούς HSBC σε χώρες της επιλογής τους που η τράπεζα έχει παρουσία. Η διαχείριση των λογαριασμών τους στην HSBC μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε νόμισμα μέσα από τον υπολογιστή τους.

Τα προνόμια, όμως, δεν σταματούν εδώ. Οι Premier πελάτες μπορούν, επίσης, να μεταφέρουν χρήματα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς χρέωση, στη χώρα που τα χρειάζονται, με ένα μόνο κλικ. Πρόκειται δηλαδή για ένα ιδιαίτερα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια όσων ακολουθούν τις νέες τάσεις και αναζητούν ευκαιρίες και λύσεις στις παγκόσμιες αγορές, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις και υψηλή ασφάλεια, ταχύτητα και αμεσότητα.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι τo Global View σε συνδυασμό με το Global Transfers, είναι δύο πρωτοποριακές υπηρεσίες διεθνές επίπεδο που οι πελάτες μπορούν να βρούν μόνο στην HSBC.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC, 801 117 17 17 ή 210 6962 100 για κλήσεις από κινητό, ή να επισκεφτούν το ανανεωμένο website της HSBC στο www.hsbc.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή