Σύντομα (15/4/14)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Money Market εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor

Μια ακόμη εταιρεία, η όγδοη κατά σειρά, προστέθηκε στο διεθνές δίκτυο της Endeavor. Πρόκειται για την εταιρεία Money Market, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικών αγορών. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2006 με όραμα να γίνει ο σύμμαχος του Ελληνα καταναλωτή στη σύγκριση, επιλογή και απόκτηση του βέλτιστου χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού προϊόντος και υπηρεσίας. Η επιλογή έγινε στο 53ο διεθνές πάνελ επιλογής (ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Φλοριανόπολη της Βραζιλίας στις 7-9 Απριλίου. Στο συγκεκριμένο ISP αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 29 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 16 επιχειρήσεις από 9 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες πλέον είναι 917 από 585 εταιρείες σε 20 χώρες. Οι ελληνικές εταιρείες που έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο είναι οι: Daily Secret, Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papadimitriou, Fereikos-Helix και HotelBrain.

ΕΚΟ: Από το 2011 στη φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Σε αποκατάσταση των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την «πρωτιά» σε σχέση με τους σταθμούς εγκατάστασης και φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων προχώρησε χθες με ανακοίνωσή της η ΕΚΟ (θυγατρική των ΕΛΠΕ). Χαρακτηρίζει αξιέπαινη την προσπάθεια εγκατάστασης και λειτουργίας τέτοιων σταθμών από άλλη εταιρεία, σημειώνει ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την «πρώτη» εγκατάσταση σημείων φόρτισης στη χώρα. Θυμίζει ότι η ΕΚΟ ήδη από τον Απρίλιο του 2011 έχει εγκαταστήσει σε τρία ιδιόκτητα πρατήρια καυσίμων, σε Γλυφάδα, Κηφισιά και Μαρούσι, σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON. Τα τρία αυτά σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι, εδώ και τρία χρόνια, τα μόνα στην Ελλάδα επίσημα καταχωρισμένα και καταγεγραμμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εγκατάσταση των σημείων φόρτισης στο δίκτυο της ΕΚΟ είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από δημοσιεύματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ήδη από τον Απρίλιο του 2011, μέχρι και εντελώς πρόσφατα.

Επεκτείνεται η Hellas Direct

Την επέκτασή της σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, μετά τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η Hellas Direct, με την προσφορά από την Παρασκευή 11 Απριλίου, ολοκληρωμένων ασφαλιστικών προγραμμάτων και ανταγωνιστικών τιμών στους οδηγούς ΕΙΧ. Ολα τα προγράμματα περιλαμβάνουν οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία, με κόστος κατά μέσο όρο 23,7% χαμηλότερο από την υπόλοιπη αγορά! Η Hellas Direct ειδικεύεται στην ασφάλιση αυτοκινήτου, με απευθείας πωλήσεις προϊόντων, online και τηλεφωνικώς. Εχει βραβευτεί από τα e-volution awards 2013 (βραβεία καινοτομίας και νέας e-επιχείρησης) και 2014 (ασημένιο βραβείο για ασφαλιστικές υπηρεσίες) και είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor.

Ενα ακόμη Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών ίδρυσε η IKEA, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή, στο τρίτο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης. Τα εγκαίνια του νέου κέντρου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10/04/2014 και τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, με την παρουσία του μουφτή Ροδόπης, σοφολογιότατου Μέτσο Τζεμαλή. Η ΙΚΕΑ διαθέτει τέσσερα ακόμη Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών και συγκεκριμένα στη Ρόδο, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Στο κέντρο οι καταναλωτές μπορούν να δουν προϊόντα σε ειδικό εκθεσιακό χώρο.

Εως τα μέσα Μαΐου η απόκτηση των 14 ακινήτων Δημοσίου

Στο τέλος Απριλίου ή το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου θα ολοκληρωθεί και επισήμως η συμφωνία για την απόκτηση 14 ακινήτων του Δημοσίου από την Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία πλειοδότησε στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Σημειωτέον ότι η ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού καθυστέρησε, λόγω των σχετικών ενστάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εν τέλει κάμφθηκαν. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χθεσινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Στο πλαίσιο της συνέλευσης, οι μέτοχοι ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2013. Το μέρισμα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις 29 Απριλίου, ενώ από τη 17η Απριλίου οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες, χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών έως 2.000.000 τεμάχια για τους επόμενους 24 μήνες, σε εύρος τιμών από 2,13 έως 15 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή