Συμβουλευτική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το «Think Green» αναζητά το ΕΒΕΑ

Συμβουλευτική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το «Think Green» αναζητά το ΕΒΕΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράσινους Επιχειρηματικούς Αγγέλους» αναζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας για να ενταχθούν στη βάση δεδομένων του έργου «Think Green» ώστε να παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έδρα σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα.

  

Το έργο χρηματοδοτείται από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό EOX (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος αποτελούμενος από Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) 2004-2009 σε ποσοστό 50% και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ποσοστό 50%.

  

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Think Green» το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει δημιουργήσει το δίκτυο «Πράσινων Επιχειρηματικών Αγγέλων» το οποίο έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο (portal) του εν λόγω Έργου (http://ermis.acci.gr/green/) και θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου 2016.

  

Το έργο «THINK GREEN» έχει ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση, στο μέτρο του δυνατού, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ρύπανση κ.α.) της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικολογικής νοοτροπίας στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με έμφαση στους κλάδους: Χονδρικό – Λιανικό Εμπόριο, και κατασκευές, που έχουν έδρα σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής.

  

Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι είναι συνήθως μέτοχοι ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθυντικά στελέχη εταιριών, σύμβουλοι επιχειρηματικού σχεδιασμού αλλά και συνταξιούχοι πρώην σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αλλά μπορεί να λειτουργήσουν και ως δυνητικοί επενδυτές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης.

  

Ειδικότερα οι «Πράσινοι Επιχειρηματικοί Άγγελοι» οι οποίοι πλαισιώνουν το έργο «Think Green» συνθέτουν μία πολύτιμη δεξαμενή άντλησης γνώσεων και εμπειριών για τις ΜμΕ – μέλη του ΕΒΕΑ αναφορικά με την υιοθέτηση περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών στην καθημερινή τους λειτουργία, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

  

Στο πλαίσιο αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών καλεί δυνητικούς «Πράσινους Επιχειρηματικούς Αγγέλους» να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής προκειμένου, μετά από αξιολόγηση, να ενταχθούν στην εν λόγω βάση δεδομένων του έργου «Think Green» με την υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε ΜμΕ αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα τουλάχιστον έως 30-4-2016.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή