Κέρδη 7,5 εκατ. ευρώ το 2013 για Αττικά Πολυκαταστήματα

Κέρδη 7,5 εκατ. ευρώ το 2013 για Αττικά Πολυκαταστήματα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να λειτουργήσει το νέο πολυκατάστημα Attica που θα στεγάζεται στο κτίριο της οδού Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια. Στο εν λόγω ακίνητο φιλοξενούνταν στο παρελθόν το πολυκατάστημα Fokas. Οπως ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε., το νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη θα καταλαμβάνει χώρο 7.000 τ.μ., απασχολώντας 200 εργαζόμενους, ενώ οι εκτιμώμενες πωλήσεις κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θα διαμορφωθούν σε 20 εκατ. ευρώ.

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων εξακολουθεί να αναπτύσσεται, παρά την κρίση, γεγονός που αντανακλάται και στα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς κατά το 2013, οι πωλήσεις μέσω των τεσσάρων σημείων πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεπέρασαν τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 7,5 εκατ. ευρώ. Η Αττικά Πολυκαταστήματα διαθέτει σήμερα παρουσία στο City Link επί της οδού Πανεπιστημίου (25.000 τ.μ.) και στα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development σε Αθήνα (Golden Hall και The Mall Athens) και Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos).

Κατά τη διάρκεια του 2013, η αλυσίδα πραγματοποίησε επενδύσεις της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, κυρίως για τη διαμόρφωση πολυκαταστήματος εντός του The Mall Athens στο Μαρούσι, όπου ξεκίνησε η λειτουργία νέου σημείου πώλησης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, παρά την οικονομική κρίση, η αλυσίδα έχει διατηρήσει την ισχυρή διαπραγματευτική της θέση, έναντι των ξένων οίκων του εξωτερικού, που αποτελούν τους προμηθευτές της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαθέτει υψηλή ρευστότητα και χαμηλό δανεισμό, με αποτέλεσμα να μπορεί να πληρώνει τοις μετρητοίς και να διαθέτει τα προϊόντα σε τιμές ανάλογες εκείνων των υπολοίπων καταστημάτων στην Ευρώπη.

Εξίσου σημαντικό, σύμφωνα με τους διοικούντες την εταιρεία, είναι το γεγονός ότι η Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. παραμένει κερδοφόρος, χωρίς να έχει αλλάξει την εργασιακή της πολιτική, παρά τις νομοθετικές αλλαγές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν διατηρηθεί οι υφιστάμενες κι έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να γίνουν μειώσεις μισθών, ενώ οι νέες προσλήψεις γίνονται με βάση τις παλιές συλλογικές συμβάσεις που ίσχυαν πριν από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή