Σύντομα (17/4/14)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα νέα καταστήματα για την «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε τέσσερα νέα καταστήματα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Απριλίου ξεκίνησε η λειτουργία του νέου εταιρικού καταστήματος υπό το σήμα «ΑΒ Βασιλόπουλος… και του πουλιού το γάλα» στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Παράλληλα, στο δίκτυο καταστημάτων συνεργατών (που λειτουργούν με τη μέθοδο της δικαιόχρησης – franchising) προστέθηκαν δύο νέα καταστήματα υπό το σήμα «ΑΒ Food Market» και ένα υπό το σήμα «AB Shop & Go». Το πρώτο AB Food Market βρίσκεται στη Σαντορίνη και ανήκει στην εταιρεία «Thira Foods Υπεραγορές Α.Ε.». Το δεύτερο ΑΒ Food Market βρίσκεται στην περιοχή της Κυπαρισσίας και ανήκει στην εταιρεία «Kast Foods Υπεραγορές Α.Ε.». Τέλος, το κατάστημα ΑΒ Shop & Go βρίσκεται εντός του πρατηρίου καυσίμων της Shell στο Χαϊδάρι και αποτελεί το τέταρτο κατάστημα της εταιρείας που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Στα καταστήματα απασχολούνται συνολικά 80 άτομα.

Βραβείο του Global στην Τράπεζα Πειραιώς

Η «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2014 ανακηρύχθηκε η Τράπεζα Πειραιώς από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance. Η διάκριση αφορά χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ανεπτυγμένων χωρών και απονέμεται στις τράπεζες που ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών τους σε δύσκολες περιόδους για τις αγορές, καθώς και εκείνες που πέτυχαν πολύ σημαντικά αποτελέσματα, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για μελλοντικές επιτυχίες. Για την αξιολόγηση εξετάστηκαν ποικίλα αντικειμενικά κριτήρια και ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των αναλυτών, των οίκων αξιολόγησης, των τραπεζικών συμβούλων και άλλων στελεχών του τραπεζικού κλάδου. Μεταξύ των αντικειμενικών κριτηρίων επιλογής ήταν: η αύξηση ενεργητικού, το μερίδιο αγοράς, η κερδοφορία, η γεωγραφική επέκταση, η πρωτοπορία στον σχεδιασμό των προϊόντων, οι καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες (όπως εξαγορές, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου) και η ικανοποίηση των πελατών της. Ο συνδυασμός των παραγόντων αυτών, σύμφωνα με το περιοδικό Global Finance, οδηγεί στην ανάδειξη των κορυφαίων τραπεζών, δηλαδή των καλύτερων τραπεζών με τις οποίες οι διεθνείς οργανισμοί προτιμούν να συναλλάσσονται.

Σεμινάριο για το Επιχειρείν

Σεμινάριο στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα τη διαχείριση διασυνοριακών πιστώσεων και απαιτήσεων στην Ε.Ε. διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις διαθέσιμες επιλογές για τη διαχείριση των διασυνοριακών πιστώσεων και οφειλών.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης https://webgate.ec.europa.eu/enterprise-portal/? fuseaction=e_service.get_form&interest=INTEREST35592&language=EN

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρωτόκολλο με το οποίο οι δύο φορείς συμφώνησαν στην ανάγκη για μια αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσά τους με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης για την απρόσκοπτη και ολιστική παροχή κοινωνικής υποστήριξης προς το παιδί και την οικογένεια που βρίσκονται σε κρίση και στην ανάγκη για ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής της υγείας των παιδιών όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.

Ελληνες οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην ΠΓΔΜ

Οπως τους περισσότερους μήνες όλων των τελευταίων ετών, έτσι και τον Φεβρουάριο του 2014, οι Ελληνες ήταν οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΠΓΔΜ, οι περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες τον Φεβρουάριο του 2014 προέρχονται από την Ελλάδα (2.905 τουρίστες και 5.097 διανυκτερεύσεις), τη Σερβία (1.949 τουρίστες και 4.154 διανυκτερεύσεις), την Αλβανία (1.726 τουρίστες και 3.177 διανυκτερεύσεις), την Τουρκία (1.309 τουρίστες και 2.475 διανυκτερεύσεις) και τη Βουλγαρία (1.136 τουρίστες και 2.047 διανυκτερεύσεις). Το ποσοστό των Ελλήνων τουριστών, επί του συνόλου των αλλοδαπών τουριστών στην ΠΓΔΜ, ανήλθε, τον Φεβρουάριο του 2014, στο 18,1%, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους στο 15,4% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων αλλοδαπών τουριστών. Ο αριθμός των τουριστών (αλλοδαπών και ημεδαπών) στην ΠΓΔΜ, τον Φεβρουάριο του 2014, ανήλθε στις 27.228, αυξημένος κατά 6,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν στις 60.619, αυξημένες κατά 3,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή