Στην Αθήνα τα European Business Awards και τα World Travel Awards

Στην Αθήνα τα European Business Awards και τα World Travel Awards

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα θα λάβουν χώρα για πρώτη φορά δύο σημαντικές εκδηλώσεις απονομής βραβείων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Πρόκειται για τον θεσμό των European Business Awards, ο οποίος επιβραβεύει τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης και τον θεσμό των World Travel Awards –για την Ευρώπη– γνωστά ως Οσκαρ της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, η εκδήλωση των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων (European Business Awards) θα πραγματοποιηθεί στις 26 και στις 27 Μαΐου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της, το 2012-2013 οι συμμετέχοντες επιχειρηματικοί όμιλοι στη διαδικασία αντιπροσώπευαν συνδυαστικά έναν κύκλο εργασιών άνω του 1 τρισ. ευρώ, απασχολώντας περισσότερους από 2,7 εκατ. εργαζομένους. Ο επικεφαλής του θεσμού Αντριαν Τριπ δήλωσε σχετικά με την απόφαση για τον τόπο της εκδήλωσης, ότι «επιλέξαμε την Ελλάδα για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι παρ’ όλες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος της διαθέτει δυναμική, προοπτικές και ευκαιρίες». Η υπεύθυνη εκδηλώσεων του θεσμού Ζακλίν Γιάνκο σημείωσε ότι η συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των ελληνικών επιχειρήσεων στον διαγωνισμό ανταμείβει την προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να προωθήσουμε την αριστεία, τις βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι πέρυσι 2 από τους 10 τελικούς νικητές των βραβείων προέρχονταν από την Ελλάδα, το ότι η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και η αξεπέραστη πολιτιστική κληρονομιά της είναι λόγοι που κάνουν προφανή την επιλογή μας για τον τόπο διοργάνωσης». Η διοργάνωση του τελικού σταδίου των βραβείων στην Αθήνα με την τελετή απονομής ανατέθηκε στην Omni Apico. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις 100 εταιρείες που βραβεύτηκαν με τον τίτλο «Ruban d’ Honneur», o oποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού, συγκαταλέγονται και 10 ελληνικές. Σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών, η εκδήλωση καλύπτεται απ’ όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ σε σχεδόν 4.000 μέσα, έντυπα, τηλεόραση κ.ά.

Eξάλλου, η εκδήλωση των World Travel Awards θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στις 2 Αυγούστου. Ο επικεφαλής του θεσμού των βραβείων Γκράχαμ Ι. Κουκ δήλωσε χαρούμενος που θα φιλοξενηθεί η φετινή τελετή στην Ελλάδα για πρώτη φορά, συμπληρώνοντας ότι είναι μία απόφαση η οποία υπογραμμίζει την κρίσιμη συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία. Επίσης, υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μία αναγέννηση που επιβεβαιώνεται με τον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης του περασμένου έτους και προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και το 2014, αυξάνοντας το μερίδιο στην αγορά». Να σημειωθεί ότι ο θεσμός των World Travel Awards συμπληρώνει 21 χρόνια διεξαγωγής. Το παγκόσμιο δίκτυο των συνεργαζόμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έχει περίπου 1,7 εκατ. αναγνώστες και πάνω από 90 εκατ. τηλεθεατές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή