Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΗ

Σε έκδοση δύο ομολόγων, ενός τριετούς και ενός πενταετούς, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ προχωρά η ΔΕΗ. Η μετοχή εμφάνισε αυξημένη εμπορευσιμότητα καθώς περισσότερες από 1,5 εκατ. μετοχές της επιχείρησης άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συναλλαγών.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Public Power Corporation Finance plc θα προβεί σε προσφορά ομολογιών (Senior Notes) 500.000.000 ευρώ με συνδυασμό ομολογιών λήξεως το 2017 και ομολογιών λήξεως το 2019.

ΟΠΑΠ

Διατηρήθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια. Η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 2,99%. Αρχές Μαΐου ξεκινά η διάθεση των νέων Λαχείων και του «Σκρατς» (πρώην Ξυστό), από τα «Ελληνικά Λαχεία», την κοινή εταιρεία που έχουν συστήσει ο ΟΠΑΠ (67%), η Intralot (16,5%) και η Scientific Games (16,5%). Την 1η Μαΐου θα ξεκινήσουν τα πρώτα λαχεία, με το στιγμιαίο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον λόγω της επανακυκλοφορίας του έπειτα από 11 χρόνια, αλλά και των υψηλών προσδοκιών για τις πωλήσεις.

Μαΐλλης

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Μαΐλλης με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 8,47%. Η εταιρεία προσπαθεί να λύσει το θέμα της ρευστότητας, ενώ η μετοχή βρίσκεται σε επιτήρηση καθώς στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2008 διαπιστώθηκε ότι οι ζημίες κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες για τη βελτίωση αυτής μέσω αύξησης κεφαλαίου. Η εισηγμένη έκτοτε έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μείωσης κόστους.

Flexopack

Eβδομαδιαία άνοδο 6,45% κατέγραψε η μετοχή της Flexopack στις μεταπασχαλινές συνεδριάσεις με αξιοπρεπή όγκο συναλλαγών. Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε περίπου 40 χώρες. Οι εξαγωγές προσεγγίζουν το 80% επί του εταιρικού κύκλου εργασιών. Η εισηγμένη δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων πλαστικών υλικών συσκευασίας, o κυριότερος από τους οποίους είναι ο κλάδος συσκευασίας τροφίμων. Ο όμιλος ιδρύθηκε από την οικογένεια Γκινοσάτη το 1979 στο Κορωπί Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή