Προκαταβολή 2 εκατ. για την κάλυψη ζημιών της Creta Farm

Προκαταβολή 2 εκατ. για την κάλυψη ζημιών της Creta Farm

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταβολή σε πρώτη φάση του ποσού των 2 εκατ. ευρώ οι ασφαλιστικές εταιρείες Groupama Φοίνιξ ΑΕΑΕ – leader του σχήματος συνασφάλισης με ποσοστό 34%, Εθνική ΑΕΕΓΑ με 30%, Ευρώπη ΑΕΓΑ με 14%, Generali Hellas AAE με 12% και Αγροτική ΑΑΕ με 10%, οι οποίες ασφαλίζουν την ελληνική βιομηχανία τροφίμων Creta Farm, καταδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, τον σημαντικό ρόλο του κλάδου στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων έπειτα από ένα καταστροφικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, στις 14 Μαρτίου 2014 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο του συγκροτήματος της Creta Farm, η οποία στη συνέχεια και λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου εντός της αποθήκης πήρε διαστάσεις πλήττοντας και διπλανό κτίριο της επιχείρησης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και έπειτα από συνεννόηση και στενή συνεργασία με τη διοίκηση της Creta Farm, oι συνασφαλίστριες εταιρείες κατέβαλαν ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ προκειμένου να συνεχισθεί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, η δραστηριότητα της επιχείρησης.

Παράλληλα, προχωρεί ταχύτατα η καταγραφή και ο υπολογισμός του συνολικού ύψους των ζημιών που υπέστησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, o μηχανολογικός εξοπλισμός, οι πρώτες ύλες και τα εμπορεύματα της Creta Farm, ώστε να διευθετηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η διαδικασία της πλήρους αποζημίωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή