IWC Schaffhausen: Στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου

IWC Schaffhausen: Στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H IWC Schaffhausen επιβεβαιώνει το πάθος της για τον κινηματογράφο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου (BJIFF) και για δεύτερη φορά είναι ο επίσημος χορηγός και συνεργάτης. Φέτος, περίπου 200 διασημότητες και VIP προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο προσκλήθηκαν στο λαμπερό gala event, με τίτλο “For the Love of Cinema”. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι ηθοποιοί Francis Ng, Du Juan, Ni Ni, Liao Fan, Zhang Liang, ο συγγραφέας Liu Zhen Yun, καθώς και η ηθοποιός Zhou Xun, που ανακοινώθηκε ως νέα Φίλη της Μάρκας. Το IWC Filmmaker Award απονεμήθηκε στον Feng Xiaogang, έναν από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες στην Κίνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ανερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου», δήλωσε ο Goris Verburg, Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας της IWC Schaffhausen. Ο  Goris Verburg υποδέχτηκε ένα ευρύ φάσμα διάσημων προσκεκλημένων στο εορταστικό gala “For the Love of Cinema”,  που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Imperial Ancestral Temple, στο Πεκίνο.

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός και τραγουδίστρια Zhou Xun (“Balzac and the Little Chinese Seamstress, “Cloud Atlas”) περπάτησε στο κόκκινο χαλί, για πρώτη φορά, ως Φίλη της Μάρκας. Συνοδευόταν από τους συναδέλφους ηθοποιός της Du Juan, Ni Ni, Francis Ng, Zhang Liang και Liao Fan, που κέρδισε την «Αργυρή Άρκτο» καλύτερου ηθοποιού, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014, καθώς και ο σκηνοθέτης Feng Xiaogang και ο διάσημος συγγραφέας Liu Zhen Yun.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε και συμβάλλουμε στη διεθνοποίηση, τον επαγγελματισμό και την παγκόσμια πολιτιστική ανταλλαγή κινηματογραφικών έργων, υπό το κύριο θέμα του φεστιβάλ, “Share the Screen, Shape the Future”, δήλωσε ο Goris Verburg .

Ο Fen Xiaogang νικητής του βραβείου

Ο Ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας εισήγαγε το IWC Filmmaker Award, πριν από χρόνια, με στόχο την αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ο Feng Xiaogang, ένας από τους πιο διάσημους Κινέζους σκηνοθέτες,  που συχνά αποκαλείται ως «Η κινεζική απάντηση στον Steven Spielberg», αποδέχθηκε το εξαιρετικά πολυπόθητο βραβείο από την IWC Schaffhausen, για το εντυπωσιακό έργο του. «Ο Feng Xiaogang είναι γνωστός για την καινοτομία του και έχει εισαγάγει ένα νέο μοντέλο στον κινέζικο κινηματογράφο με τις “New Year’s Celebration” ταινίες του», ανέφερε ο Goris Verburg, εξηγώντας την επιλογή της IWC. «Παρόλο που είναι γνωστός για τις κωμωδίες του, είναι ανοιχτός σε ιστορίες με τραγικό background. Οι ταινίες του για τον πόλεμο, τις φυσικές καταστροφές και την πείνα είναι μερικά καλά παραδείγματα. Ο Feng είναι ένας από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες του mainstream κινηματογράφου στην Κίνα. Είναι μεγάλη μας τιμή να του απονείμουμε αυτό το βραβείο».

Ένα ρολόι της IWC για τον νικητή

Ο Feng Xiaogang παρέλαβε, επίσης, ένα κλασικό αριστούργημα της IWC, το Portuguese Automatic, σε ανοξείδωτο ατσάλι, με την εγχάραξη “For the Love of Cinema”, στην πίσω όψη. Αυτό το ρολόι συμβολίζει το γεγονός ότι τα αριστουργήματα του κινηματογράφου και η υψηλή ωρολογοποιία έχουν πολλά κοινά και είναι αποτέλεσμα της καινοτόμου τεχνολογίας, της δημιουργικότητας και της τελειότητας. Ο παραλήπτης του περσινού βραβείου και του ειδικά σχεδιασμένου ρολογιού ήταν ο Zhang Yimou, ο Κινέζος σκηνοθέτης και χορογράφος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008.

Μια λαμπερή βραδιά

Για τον εορτασμό της πλούσιας ιστορίας της IWC και των επιτευγμάτων στον κινηματογράφο, το gala συνέχισε με ένα εντυπωσιακό performance τυμπάνων, από το Red Poppy Ladies Percussion του Πεκίνου, αναδεικνύοντας την τελειότητα της δεξιοτεχνίας που ενσαρκώνουν τόσο η ωρολογοποιία όσο και η βιομηχανία του κινηματογράφου. Η πρώτη γυναικεία ομάδα κρουστών στην Κίνα εντυπωσίασε το κοινό με την αισθητική, τη δύναμη και την τεχνικά τέλεια απόδοση. Το 2008, η ομάδα αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην τελετή λήξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Η λαμπερή βραδιά έφτασε στο τέλος της με μια αποκλειστική συναυλία του διάσημου τραγουδιστή-τραγουδοποιού Chyi Chin, από την Ταϊβάν, που γοήτευσε το κοινό με την γαλήνια φωνή του. Ο πρωτοπόρος της κινεζικής pop, που έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ενθουσίασε το κοινό με μερικά δημοφιλή τραγούδια του.

Η αγάπη για τον κινηματογράφο

Η IWC Schaffhausen δεν είναι γνωστή μόνο για τα πολυτελή ρολόγια της, αλλά και για το μακροχρόνιο πάθος της για τον κινηματογράφο και τις συνεργασίες της με πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπάι, το Tribeca Film Festival, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και της Ζυρίχης. Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας διατηρεί, επίσης, καθιερωμένες σχέσεις με stars του Hollywood, όπως οι Kevin Spacey, Cate Blanchett, Ewan McGregor και Marc Forster, καθώς και με Κινέζους ηθοποιούς όπως οι Francis Ng, Julian Cheung και Anita Yuen. Η εταιρεία έχει ήδη, επίσης, αναμιχθεί σε πολλά μοναδικά projects του κινηματογράφου, του θεάτρου και της φωτογραφίας, με πολλούς από τους Φίλους της Μάρκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή