Λιανεμπόριο: Αύξηση πωλήσεων 0,6%, τον Φεβρουάριο

Λιανεμπόριο: Αύξηση πωλήσεων 0,6%, τον Φεβρουάριο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 0,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο εφέτος (αναθεωρημένος δείκτης), όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε: βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (11,1%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (3,6%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1%) και έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμό (1%). Στον αντίποδα, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε: πολυκαταστήματα (14,3%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (10,7%), τρόφιμα- ποτά- καπνό (1,6%) και ένδυση- υπόδηση (1,1%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 0,6% τον Φεβρουάριο 2014 σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2014 σημείωσε αύξηση 4%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε μείωση 2,2% τον Φεβρουάριο 2014 σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2014 σημείωσε αύξηση 0,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή