ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΑΕΕ: Διεύρυνση του ρόλου των ασφαλιστικών εταιρειών στο συνταξιοδοτικό σύστημα

eaee-dieyrynsi-toy-roloy-ton-asfalistikon-etaireion-sto-syntaxiodotiko-systima-2022118

Οι ασφαλιστικές εταιρίες προετοιμάζονται ενόψει της έλευσης του Solvensy II και των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, μέχρι τον Ιούνιο του 2015, να αναλάβουν ενεργά συμπληρωματικό ρόλο στη συνταξιοδοτική αποταμίευση.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας Αλ. Σαρρηγεωργίου, στη σημερινή παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Ένωσης και της ετήσιας έκθεσης για το 2013.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πρέπει να πείσουμε! Ως αγορά έχουμε μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας αλλά έχουμε και ένα πλεονέκτημα, έχουμε πληρώσει εκατομμύρια αποζημιώσεων μέσα στην κρίση και ευθύνη της ένωσης είναι να εξηγήσει με απλά λόγια γιατί είναι χρήσιμο να είναι ασφαλισμένος ο Έλληνας σε αυτήν τη συγκυρία. Διότι αν και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μάλλον βελτιώνεται η δομή του κοινωνικού κράτους αλλάζει. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε τον συμπληρωματικό ρόλο που πρέπει».

Ο κ. Σαρρηγεωργίου επισήμανε ότι θεσμικά έχει γίνει η απαραίτητη αυτορρύθμιση, υπάρχει αυστηρή εποπτεία και τα απαραίτητα κεφάλαια για να αισιοδοξεί η αγορά. «…Μετά τη συρρίκνωση κατά 10% πέρυσι φαίνεται ότι η αγορά γυρίζει τους πρώτους μήνες του 2014. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία ισολογισμών φαίνεται κερδοφορία και κανένας ασφαλισμένος δεν έχασε ούτε ένα ευρώ σε αντίθεση με τα ομόλογα» επισήμανε ο ίδιος. Σχετικά με το Solvensy ΙΙ είπε ότι «δουλεύουμε όλοι μαζί. Πολιτεία, υπουργεία και ΤτΕ για να μην υπάρξουν τέρατα στη μετάφραση και να διαμορφωθούν κανόνες ίσοι για όλους χωρίς αύξηση της γραφειοκρατίας».