Σύντομα (10/5/14)

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Frigoglass: Ζημίες 3,4 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Ζημίες ύψους 3,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Frigoglass το α΄ τρίμηνο του 2014, έναντι κερδών 3,6 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11,6% στα 124,2 εκατ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ήταν 20,7% χαμηλότερα στα 16,07 εκατ. ευρώ. Ο Τόρστεν Τέρλινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Οπως αναμενόταν, οι πωλήσεις μας το α΄ τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη ύφεση των αναδυόμενων αγορών, που επηρεάζει με τη σειρά της τις επενδύσεις των πελατών. Η ύφεση αυτή έγινε περισσότερο εμφανής στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης στην Ασία, και οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην απότομη πτώση των πωλήσεων στην Ινδία».

Νέο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας

Σε νέο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου του Νομού Ηλείας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την «ΕΑΣ Λεχαινών». H χρηματοδοτική πρόταση της συμβολαιακής γεωργίας στον αραβόσιτο αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι και την πώληση του προϊόντος από τον Συνεταιρισμό.

Αύξηση τζίρου 15,8%

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Παπουτσάνη (ο οποίος προέρχεται αποκλειστικά από τη μητρική) κατά το α΄ τρίμηνο 2014 αυξήθηκε κατά 15,8% και ανήλθε σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 44,5% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Ανανέωση συμφωνίας

Οι εισηγμένες εταιρείες επίπλων Βαράγκης και Δρομέας ανακοίνωσαν ότι ανανέωσαν τη συνεργασία τους μέσω της συμφωνίας βάσει της οποίας η Βαράγκης έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των επίπλων γραφείου της Δρομέας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ έως το τέλος Απριλίου του 2016.

Συνεργασία Profile – AiM

Η Profile γνωστοποίησε τη συνεργασία της με την ελβετική εταιρεία AiM Services για την κάλυψη των χρηματοοικονομικών της απαιτήσεων στην περιοχή της γαλλόφωνης Ελβετίας (Suisse Romande). Η AiM Services είναι πιστοποιημένη από την FINMA, την ελβετική αρχή που εποπτεύει τον χρηματοπιστωτικό χώρο και διαθέτει σημαντική παρουσία στην ελβετική αγορά από το 2004, με σημαντικές εγκαταστάσεις σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή