ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προθεσμιακές καταθέσεις από την HSBC: προνομιακές και ευέλικτες επιλογές με υψηλή απόδοση

prothesmiakes-katatheseis-apo-tin-hsbc-pronomiakes-kai-eyeliktes-epiloges-me-ypsili-apodosi-2022851

Στην ευμετάβλητη ελληνική αγορά, ποια είναι η θέση ενός παγκόσμιου Ομίλου όπως η HSBC;

Μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων ετών στην εγχώρια και την παγκόσμια οικονομία, πιστεύω ότι οι πελάτες έχουν γίνει πάρα πολύ προσεκτικοί  στην επιλογή του οργανισμού στον οποίο θα εμπιστευτούν τα χρήματά και τη Διαχείριση της Περιουσίας τους. Το ίδιο ισχύει και στη χώρα μας, όπου οι Έλληνες καταθέτες έχουν την ανάγκη να αισθανθούν την ασφάλεια και τη σιγουριά ενός ισχυρού χρηματοπιστωτικού οργανισμού για να εμπιστευτούν τη διαχείριση των οικονομικών τους. Αυτό ακριβώς προσφέρει η HSBC στους πελάτες της: τα προνόμια ενός Παγκόσμιου Ομίλου, καθώς και το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέει μία από τις υψηλότερες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως.
Στον τομέα της Λιανικής Τραπεζικής που απευθύνεται στους ιδιώτες πελάτες η Τράπεζα έχει ως αιχμή του δόρατος το Wealth Management, με διεθνή προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα στις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν σε διεθνές επίπεδο. Άλλωστε, η HSBC κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους παρόχους Διαχείρισης Περιουσίας παγκοσμίως.

Για ποιο λόγο θα συνιστούσατε σε έναν επενδυτή σήμερα να προτιμήσει μια προθεσμιακή κατάθεση;

Η προθεσμιακή κατάθεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε μεμονωμένα είτε ως μέρος ενός συνολικότερου διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Πρόκειται για μια επένδυση χαμηλού ρίσκου, με μηδενική έκθεση στις κεφαλαιαγορές και εγγυημένη απόδοση. Η HSBC διαθέτει, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ανταγωνιστικά προϊόντα τρίμηνης και εξάμηνης προθεσμιακής κατάθεσης, με επιτόκια της τάξης του 2,5% και απόδοση τόκων εφάπαξ κατά την έναρξη της προθεσμίας.  

Πέρα, όμως, από μεμονωμένα προϊόντα, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς είναι να στηρίζουμε τον ιδιώτη επενδυτή στη συνολική Διαχείριση της Περιουσίας του με βάση τις σημερινές του ανάγκες και τις μελλοντικές του φιλοδοξίες.

Είμαστε λοιπόν σε θέση μέσω των εξειδικευμένων Τραπεζικών μας Συμβούλων και των εργαλείων Wealth Management που διαθέτουμε, να διενεργούμε αναλυτικό Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό για τους πελάτες μας, ανακαλύπτοντας τις προσωπικές τους ανάγκες και έτσι να τους καθοδηγούμε στις κατάλληλες επενδυτικές λύσεις με βάση το προφίλ τους. Άλλωστε, στην HSBC πιστεύουμε ότι η μεταβλητότητα σε μια αγορά δεν είναι απαραίτητα αρνητική. Η άνοδος μεταφράζεται, συνήθως, σε κέρδη τώρα, ενώ η πτώση σε ευκαιρίες επένδυσης για κέρδη στο μέλλον. Αρκεί κανείς να έχει σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση, γνώση και τον κατάλληλο επενδυτικό ορίζοντα.

Η συνεχής άνοδος της κινεζικής οικονομίας αποτελεί κίνητρο για επενδύσεις στο κινεζικό νόμισμα; Ποιο το σκεπτικό πίσω από τα προϊόντα της HSBC σε Renminbi;

Το Renminbi απευθύνεται σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές που είτε επιθυμούν να διατηρούν καταθέσεις σε περισσότερα νομίσματα, είτε να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, προσθέτοντας ένα ακόμη προϊόν στάθμισης στην παλέτα τους.

Μέχρι πρότινος, ένα μεγάλο κομμάτι των καταθέσεων/επενδύσεων θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών, τοποθετούνταν σε Ευρώ και Δολάριο ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αρχίσει να αλλάζει η παγκόσμια ισορροπία των νομισμάτων. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το Renminbi έχει κατακτήσει την όγδοη θέση παγκοσμίως στις διεθνείς συναλλαγές, κερδίζοντας διαρκώς μερίδιο αγοράς. Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ το 2010 ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών σε Renminbi έφτανε τα 34 δισ. δολάρια, το 2013 ο όγκος αυτός σχεδόν τριπλασιάστηκε και πλησίασε τα 120 δις δολάρια.
H HSBC είναι η πρωτοπόρος και κυρίαρχη Παγκόσμια Τράπεζα σε υπηρεσίες Renminbi καλύπτοντας πάνω από 50 αγορές σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα είμαστε η πρώτη Τράπεζα που δίνει στους πελάτες της Λιανικής Τραπεζικής την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ανερχόμενο αυτό νόμισμα και να αποκομίσουν εν δυνάμει οφέλη, σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτή τη στιγμή διατίθενται προθεσμιακές καταθέσεις έως ένα έτος και ομόλογα σε Renminbi και σύντομα η παλέτα μας θα εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα για να επιλέξουν οι πελάτες μας.   

Κλείνοντας, ποια η ευρύτερη στρατηγική της HSBC όσον αφορά την τοποθέτησή της στην ελληνική αγορά Λιανικής Τραπεζικής;

Η HSBC είναι μια από τις ισχυρότερες Τράπεζες διεθνώς, με 6.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 75 χώρες και με πάνω από 54 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Επιπλέον, η HSBC καταλαμβάνει σταθερά εδώ και χρόνια μία από τις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του «Brand Finance» και του «The Banker» ενώ η συνολική αξία του brand της αποτιμάται σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρα όμως από τις διακρίσεις και το μέγεθος, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της HSBC είναι αυτά που συνιστούν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Σε αυτό το πλαίσιο, η υπηρεσία Premier διατίθεται στους πελάτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, με αποκλειστικά προνόμια και ξεχωριστές υπηρεσίες. Οι πελάτες Premier απολαμβάνουν άμεση ενημέρωση για επενδυτικές ευκαιρίες από τους Προσωπικούς Τραπεζικούς τους Συμβούλους που είναι πάντα δίπλα τους για να τους προτείνουν εξατομικευμένες λύσεις μέσα από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών.

Βασική επιδίωξη του Premier είναι η βέλτιστη διαχείριση της οικονομίας που οι πελάτες μας μπορούν να επηρεάσουν, δηλαδή της δικής τους «Προσωπικής Οικονομίας». Μέσα από την «Προσωπική Οικονομία» του πελάτη, η HSBC επικεντρώνει τις υπηρεσίες της και στηρίζει ό,τι έχει αξία στη ζωή του, δηλαδή, την οικογένεια, την καριέρα, το σπίτι, τα αγαθά και τις εμπειρίες που φιλοδοξεί να αποκτήσει.

Παράλληλα, προσπαθούμε να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα των πελατών μας προσφέροντάς τους ευρεία γκάμα υπηρεσιών και μοναδικών ευκολιών με προνομιακή τιμολόγηση. Τα προνόμια Premier δεν σταματούν όμως μόνο στους πελάτες αλλά μεταφέρονται και στις οικογένειές τους, εξασφαλίζοντας παροχές στα αγαπημένα τους πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στα προνόμια που παρέχουμε στους Premier πελάτες, ξεχωρίζουν οι υπηρεσίες Global View και Global Transfers, με τις οποίες μπορούν να διατηρούν, να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην HSBC σε ολόκληρο τον κόσμο μεταφέροντας χρήματα εκεί που τα χρειάζονται, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς χρέωση, με ένα κλικ.

Τα Global View και Global Transfers αναδεικνύουν την παγκόσμια δύναμη της HSBC και είναι ειδικά σχεδιασμένα για πελάτες, οι οποίοι ταξιδεύουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο εξωτερικό και παράλληλα επιθυμούν να δράττουν επενδυτικές ευκαιρίες διεθνώς έχοντας κατοικία ή/και έδρα την Ελλάδα.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC, 801 117 17 17 ή 210 6962 100 για κλήσεις από κινητό, ή να επισκεφτούν το ανανεωμένο website της HSBC στο www.hsbc.gr.