Αύξηση 35,3% στις τιμές των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας τον Ιούνιο

Αύξηση 35,3% στις τιμές των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας τον Ιούνιο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημαντική αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων που καταγράφεται από τους πρώτους μήνες του έτους στην Αθήνα ωθεί προς τα πάνω και τις τιμές στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τrivago που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αθήνας για τον Ιούνιο παρουσιάζει αύξηση κατά 35,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013. Η αύξηση των τιμών τροφοδοτείται από την έντονη τουριστική ζήτηση που υπάρχει για τον αθηναϊκό προορισμό. Ετσι, η τιμή από 88 ευρώ που ήταν πέρυσι τον Ιούνιο έφθασε φέτος στα 119 ευρώ, παραμένοντας, όμως, σε χαμηλότερα από τα υψηλά προ της κρίσης επίπεδα (2008: 143 ευρώ).

Στο μεταξύ, σημαντική υποχώρηση σε ποσοστό 17,8% εμφανίζει η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης (120 ευρώ), η οποία όμως παρέμεινε έστω και οριακά σε υψηλότερα επίπεδα από τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Αθήνα. Η Ρώμη και η Βαρκελώνη παρουσίασαν μικρές μεταβολές στις τιμές σε σχέση με πέρυσι, διατηρώντας τον τίτλο των πιο ακριβών ξενοδοχειακά μεγάλων πόλεων στον Νότο γι’ αυτό τον μήνα με 156 και 143 ευρώ αντίστοιχα. Πιο φθηνές από την Αθήνα μεγάλες πόλεις του Νότου αναδεικνύονται η Μαδρίτη και η Λισσαβώνα με τιμές 94 και 110 ευρώ αντίστοιχα. Η ακριβότερη ξενοδοχειακή τιμή ανάμεσα στις τιμές σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις που επεξεργάζεται η Trivago καταγράφηκε στη Γενεύη (279 ευρώ) και η φθηνότερη στη Σόφια (61 ευρώ).

Σε επίπεδο επικράτειας η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή για τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 20,6% φθάνοντας σε 111 ευρώ από 92 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2013. Παρά τη σημαντική αύξηση των τιμών, τα ελληνικά ξενοδοχεία παραμένουν φθηνότερα από την Τουρκία (116 ευρώ) αλλά ακριβότερα από την Ισπανία (102 ευρώ).

Εξάλλου, ο ελληνικός προορισμός θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας στις 2 Αυγούστου, καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο θεσμός των World Travel Awards, γνωστών ως Οσκαρ της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της τελετής βράβευσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον όμιλο Ξενοδοχείων Διβάνη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη παρουσίαση του κορυφαίου θεσμού. Στη διαγωνιστική διαδικασία που ανταγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υπάρχουν και 21 ελληνικές υποψηφιότητες εταιρειών και προορισμών για βραβεύσεις. Σε ό,τι αφορά την ελληνική λίστα οι νικητές θα προκύψουν από τις 70 εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή