Για άλλα δέκα χρόνια θα χρησιμοποιεί το σήμα της Shell η Motor Oil

Για άλλα δέκα χρόνια θα χρησιμοποιεί το σήμα της Shell η Motor Oil

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο,τι και να γίνει και προέρχεται είτε από την εγχώρια οικονομία είτε διεθνώς, στη Motor Oil θα το αντιμετωπίσουμε. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας, αλλά η ανησυχία για τις υψηλές τιμές πετρελαίου είναι παγκόσμια. Το αργό πετρέλαιο έχει καταστεί ακριβότερο από τα καταναλωτικά προϊόντα και υπάρχει διεθνής συζήτηση για την αποσύνδεση των τιμών του αργού από τα προϊόντα διύλισης». Αυτό δήλωσε χθες μιλώντας προς τους μετόχους της Motor Oil o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης, ενεκρίθησαν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2013 και η διανομή καθαρού μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή, που θα αρχίσει να καταβάλλεται στις 4 Ιουλίου 2014. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα συμφωνία για δεκαετή χρήση του σήματος της Shell από τα πρατήρια της Coral, θυγατρικής του ομίλου Motor Oil, καθώς η αρχική συμφωνία είχε υπογραφεί το 2009 με πενταετή διάρκεια και πλέον παρατείνεται για άλλα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό οικονομικό διευθυντή της Motor Oil, Πέτρο Τζαννετάκη, η περυσινή χρονιά ήταν δύσκολη λόγω των χαμηλών περιθωρίων διύλισης και του αποδυναμωμένου δολαρίου, που εξασθενίζει την αξία των αποθεμάτων. Για φέτος ο κ. Τζαννετάκης σε δηλώσεις του προς την «Κ» εξέφρασε την άποψη ότι «η εταιρεία δεν επηρεάζεται από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αφού το 60% και πλέον των εργασιών της εξάγεται. Ωστόσο, εκτιμώ, συμπλήρωσε ο κ. Τζαννετάκης, «ότι και το 2014 θα παραμείνει δύσκολη χρονιά και από τις αρχές του 2015 θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα βελτίωσης και για την ελληνική οικονομία». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζαννετάκη, η Motor Oil δεν επηρεάζεται από την κρίση στο Ιράκ, αφού η εταιρεία δεν έχει κανένα πρόβλημα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών της γίνεται μέσω traders. Το 2013 ο όμιλος πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 49,3 εκατ. ευρώ.

Η Motor Oil θα υποβάλει την ερχόμενη εβδομάδα ενημερωτικό δελτίο προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δημόσια πρόταση για τη Cyclon, με τιμή 70 σεντς, αποσύροντας τη μετοχή της εταιρείας από το Χ.Α. εφόσον συγκεντρωθεί ποσοστό άνω του 90%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή