Χρυσό βραβείο εφοδιαστικής αλυσίδας

Χρυσό βραβείο εφοδιαστικής αλυσίδας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα βραβεύονται πρακτικές και πρωτοβουλίες στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών. Συγκεκριμένα, το Βραβείο «Transport & Logistics Awards 2014» απενεμήθη στην ΑΓΕΤ Ηρακλής για τις ασφαλείς πρακτικές της στις οδικές μεταφορές. Η ιδιαίτερη αξία αυτού του βραβείου είναι το ότι η εταιρεία βραβεύθηκε γιατί «πέρα από τις όποιες καινοτομίες και τεχνολογικές εφαρμογές της, έβαλε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η υγεία και η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, όχι μόνο για τους εργαζομένους μας αλλά και για τους συνεργάτες μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Πιερ Ντελεπλάνκ.

Οι παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε για τη βελτίωση των συνθηκών και της ασφάλειας στη φόρτωση ιπτάμενης τέφρας από την εγκατάσταση ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης της ΔΕΗ, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία της Κοινωνικής Ευθύνης. Συγκεκριμένα, στην προαναφερθείσα μονάδα της ΔΕΗ από την οποία τα σιλοφόρα οχήματα της εταιρείας παραλαμβάνουν ιπταμένη τέφρα, εγκατέστησε τέσσερις πλατφόρμες ασφαλούς πρόσβασης με προστατευτικά κάγκελα. Ενα έργο, με το οποίο βελτίωσε σημαντικά τις συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων.

Σε ανάλογες παρεμβάσεις προχώρησε και στους χώρους στάθμευσης των σιλοφόρων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο ασφαλής έλεγχος των οχημάτων σε όλη τη διάρκεια παραμονής τους. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την ασφάλεια των οδηγών εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσέγγισης της ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη διαχείριση της ασφάλειας του μεταφορικού έργου της που γίνεται μέσω συνεργατών. Επίσης, με την τοποθέτηση συστημάτων GPS στα σιλοφόρα οχήματα και σε συνδυασμό με τα ανάλογα συστήματα στους σταθμούς φόρτωσης, είναι δυνατή η παρακολούθηση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο και η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες ασφάλειας εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η διάκριση αυτή είναι «η επιβράβευση μιας τριετούς κοινής προσπάθειες των τμημάτων μεταφορών και προμηθειών, που δεν θα μπορούσε να γίνει εφικτή χωρίς τη βοήθεια του διευθυντή της μονάδας της ΔΕΗ Νικολάου Αποστολίδη και των συνεργατών του» δήλωσε κατά την τελετή της βράβευσης ο γενικός διευθυντής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Κωνσταντίνος Χολέβας. Οπως είναι γνωστό, ο όμιλος Εταιρειών Ηρακλής είναι μέλος της παγκόσμιας Lafarge και στη χώρα μας έχει παρουσία περισσότερα από 100 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή