Σύντομα (1/7/14)

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον όμιλο Σαράντη η τσεχική Astrid αντί 6,5 εκατ. ευρώ

Εναντι 6,5 εκατ. ευρώ ο όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% της τσεχικής εταιρείας καλλυντικών σημάτων Astrid. Το τίμημα της εξαγοράς αντιπροσωπεύει την αξία των εμπορικών σημάτων, ενώ δεν αποκτήθηκαν στοιχεία ενεργητικού ή παθητικού. Η εξαγορασθείσα εταιρεία έχει μακρά ιστορία στην αγορά των καλλυντικών (ιδρύθηκε το 1847), με προϊόντα που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας και ισχυρά μερίδια αγοράς, ιδίως στις υποκατηγορίες φροντίδας χειλιών, ποδιών και αντηλιακής προστασίας. Τα προϊόντα της Astrid διανέμονται στην Τσεχία και στη Σλοβακία αποκλειστικά από την εταιρεία Henkel. Οι πωλήσεις της Astrid στην Τσεχία και τη Σλοβακία κατά το 2013 ανήλθαν σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Tα κέρδη προ φόρων και τόκων της τσεχικής εταιρείας το 2013 διαμορφώθηκαν σε περίπου 600.000 ευρώ. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο όμιλος Σαράντη αποκτά προϊόντα με ομοιογενές αντικείμενο εργασιών, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη σημαντικών συνεργειών, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί περαιτέρω το κόστος παραγωγής.

Νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της MIG

Αλλαγές σημειώθηκαν στην MIG με την εκλογή ενός νέου μέλους στο Δ.Σ. του ομίλου καθώς και με την εκλογή νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Αναλυτικότερα, έπειτα από πρόταση του μετόχου IRF European Finance Investments, στο Δ.Σ. της MIG εκλέχθηκαν η κ. Α. Φράγκου και ο κ. Π. Θρουβάλας, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG η εκλογή των δύο μελών σηματοδοτεί τη συμμετοχή του στρατηγικού μετόχου IRF στη χάραξη και εφαρμογή της στρατηγικής του ομίλου MIG. Η κ. Α. Φράγκου, ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Navios, περιλαμβάνεται ανελλιπώς, από το 2010 και έπειτα, στη λίστα του Lloyd’s των 100 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της ναυτιλίας. Ο όμιλος Navios διαθέτει 3 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του NYSE (Navios Maritime Holdings, Navios Maritime Partners και Navios Maritime Acquisition Corporation) με συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 3,1 δισ. δολάρια. Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της MIG είναι ο κ. Α. Βγενόπουλος, ενώ διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 παρατείνεται η έκθεση «Made By Hellas» που φιλοξενείται στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Η έκθεση κανονικά ολοκληρωνόταν χθες, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης και του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού η διοίκηση του μουσείου αποφάσισε την παράτασή της για ακόμη δύο μήνες. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ελληνική δημιουργικότητα στον τομέα της αυτοκίνησης με περισσότερα από 50 εκθέματα σχεδιασμένα, κατασκευασμένα ή συναρμολογημένα από Ελληνες, καθώς και τις καινοτόμες προσπάθειες που γίνονται στον τομέα αυτό σήμερα από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σχολεία αλλά και ιδιώτες. Το μουσείο βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου Capitol στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού.

Bράβευση της airtickets.gr στα e-Bizz Awards

Το βραβείο e-Business Excellence στα e-Bizz Awards, στην κατηγορία Τravel απονεμήθηκε στην ταξιδιωτική εταιρεία airtickets.gr στο πλαίσιο του τρίτου συνεδρίου e-Business World. Τα e-Bizz Awards επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις πρωτοπόρες εταιρείες, υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς σε όλους τους τομείς του e-επιχειρείν. Η airtickets.gr που ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το έτος 2000 δραστηριοποιείται σήμερα πέραν της Ελλάδας στη Βρετανία, στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Τουρκία και στη Ρωσία. Το νέο μήνυμα της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας είναι «Είμαστε γεννημένοι ταξιδιώτες και σε κάθε ταξίδι είμαστε μαζί».

Δωδώνη: στη ρωσική SI Foods το ποσοστό της ΕΑΣ Ιωαννίνων

Το 91% της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» θα κατέχει η Strategic Initiatives Foods, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά του μεριδίου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων στην εταιρεία, το οποίο ανέρχεται σε 23,7%. Σήμερα η ρωσική εταιρεία κατέχει το 67,77% της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας. Η απόφαση για την πώληση του μεριδίου της ΕΑΣ ελήφθη το περασμένο Σάββατο κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και το τίμημα θα ανέλθει σε 6,1 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 85% της τιμής εξαγοράς που είχε καταβάλει η SI Foods για την απόκτηση του 67,7% από την ΑΤΕbank. Η ΕΑΣ Ιωαννίνων θα διατηρήσει το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνης. Μέτοχοι με μικρότερα ποσοστά είναι η ΕΑΣ Πωγωνίου Ιωαννίνων με 2,9%, η ΕΑΣ Πρέβεζας με 2,4%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,6% και η ΕΑΣ Αρτας – Φιλιππιάδας με 0,55%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή