Η Hines ενδιαφέρεται για αγορά του Πόρτο Καρράς

Η Hines ενδιαφέρεται για αγορά του Πόρτο Καρράς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις για την πώληση του τουριστικού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς πραγματοποιεί την τελευταία περίοδο ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, καθώς σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων ομίλων περιλαμβάνεται ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Hines. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο απόκτησης του Πόρτο Καρράς φέρεται να εξετάζει και ο εγχώριος ξενοδοχειακός όμιλος Σάνη, σε συνεργασία με την αμερικανική Oaktree. Ασφαλώς, θα πρέπει να τονιστεί ότι τους τελευταίους μήνες έχει διαρρεύσει πληθώρα «ονομάτων» που ενδιαφέρονται για το Πόρτο Καρράς, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προκύψει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία.

Το ενδιαφέρον της Hines, πάντως, φαίνεται να είναι υπαρκτό, όπως προκύπτει και από πρόσφατες αναφορές της διοίκησης του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου ακινήτων, σχετικά με ενδιαφέρον επένδυσης ποσού της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων. Μάλιστα, πέραν του Πόρτο Καρράς, η Hines φέρεται να έχει κάνει κρούση και στην Pasal Development, αναφορικά με το ποσοστό της τελευταίας στην εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor ΑΕΕΑΠ. Η Hines είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους επένδυσης σε ακίνητα παγκοσμίως, ελέγχοντας ένα χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας της τάξεως των 18,3 δισ. ευρώ.

Το Πόρτο Καρράς ελέγχεται από τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής από το 1999, όταν και αναδείχθηκε πλειοδότης στο πλαίσιο σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, αντί συνολικού ποσού της τάξεως των 96,3 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2013, η Πειραιώς Real Estate εκτίμησε την αξία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε 380 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή