Catering: Μείωση τζίρου 50%, λόγω κρίσης

Catering: Μείωση τζίρου 50%, λόγω κρίσης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχθεί από την κρίση ο αναπτυσσόμενος κλάδος, στον χώρο της εστίασης, των Catering και των ιδιοκτητών κτημάτων, όπως δηλώνει ο πρόεδρός του Γ. Αγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (www.eea.gr), ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων και Ιδιοκτητών Catering (ΕΝΙΚΚ) Γ. Αγγελόπουλος, ο κλάδος βρισκόταν, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, σε ανάπτυξη, αλλά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης προκύπτει μείωση του αριθμού των εκδηλώσεων κατά 35% – 40%, μείωση του αριθμού των καλεσμένων κατά 30% ανά εκδήλωση και μείωση κατά 50% στο τζίρο.

Επίσης αναφέρει ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση είναι οι παράνομοι χώροι εκδηλώσεων (κτήματα) και γι' αυτό τον λόγο η ΕΝΙΚΚ έχει ζητήσει από τους δήμους, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να εκδίδουν τις άδειες, να ενημερώσουν την Ένωση για την νομιμότητα της λειτουργίας τους. «Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν απαντήσει όλοι, γι' αυτό η επόμενη κίνηση της Ένωσης είναι η καταγγελία των παράνομων» σχολίασε ο ίδιος.

Σχετικά με το ότι πολλές επιχειρήσεις εξαρτούν την επιβίωσή τους από την πορεία των εργασιακών σχέσεων, ο πρόεδρος ανέφερε ότι «η μόνη παρέμβαση της κυβέρνησης, προς την θετική κατεύθυνση, είναι ένα ποσοστό μείωσης 1,5% στις ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης, υπάρχει μία πρόβλεψη για 3% ακόμα από τον Ιούλιο 2014. Αυτό δεν θεωρούμε ότι είναι αρκετό να ανακουφίσει ουσιαστικά τον κλάδο μας, όταν η Ελλάδα υπολείπεται σ' αυτό τον τομέα (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 7 περίπου μονάδες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή