Στην Blackstone το 10% της Lamda Development

Στην Blackstone το 10% της Lamda Development

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστό της τάξεως του 10% στη Lamda Development απέκτησε η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Blackstone, μέσω του επενδυτικού fund GSO Capital Partners LP., που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 48,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, ο όμιλος της Blackstone απέκτησε 4.4421.235 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν στο 10% της Lamda Development με τιμή 4,55 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικά 20,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Blackstone απέκτησε και τα αντίστοιχα 4.441.235 δικαιώματα προτίμησης στη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, έναντι επιπλέον 1,33 εκατ. ευρώ. Πωλητής του 10% ήταν η Consolidated Lamda Holdings.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Νταγκ Οστροβερ, ιδρυτικό μέλος της GSO, ανέφερε ότι «πιστεύουμε πως η ελληνική οικονομία έχει ξεκινήσει μια πορεία ανάκαμψης και η Lamda Development είναι ιδανικά τοποθετημένη για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα. Την επένδυσή μας αυτή στη Lamda Development τη βλέπουμε και ως ένα πρώτο βήμα για περαιτέρω συνεργασίες τόσο με την εταιρεία, όσο και με τον όμιλο Λάτση». Την ικανοποίησή του για τη στρατηγική συμμετοχή της Blackstone, «μιας από τις κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως» στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development εξέφρασε με τη σειρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, συμμετοχή της τάξεως του 7,88% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development είχε αποκτήσει και η επίσης αμερικανική επενδυτική εταιρεία TPG-Axon Management. Η εν λόγω εταιρεία απέκτησε 3.497.599 μετοχές, αντί ποσού της τάξεως των 16,96 εκατ. ευρώ, ήτοι 4,85 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή