Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικά Πετρέλαια

Επιτυχία

Σε ικανοποιητικά επίπεδα διατηρήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων παρά την αναιμική συναλλακτική δραστηριότητα στο χρηματιστήριο. Ειδικότερα, περισσότερες από 700.000 μετοχές άλλαξαν χέρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, ενώ η μετοχή ενισχύθηκε συνολικά 2,21%. Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τη διαδικασία βιβλίου προσφορών και τιμολόγησης για το πενταετές ευρωομόλογο, ύψους 325 εκατ., με σταθερό επιτόκιο 5,25%. Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ.

Μαΐλλης

Στο αμερικανικό fund HIG

Με εβδομαδιαία κέρδη 12,74%, με την τιμή να κλείνει στα 0,115 ευρώ που είναι και η προσφερόμενη της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, έκλεισε η μετοχή της Μαΐλλης. Η εταιρεία αλλάζει πλέον σελίδα αλλά και ιδιοκτήτη. Το αμερικανικό fund Ηarvard Investment Group, το οποίο απέκτησε το 73% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, υπέβαλε ήδη δημόσια πρόταση για να διαγράψει τη μετοχή από το χρηματιστήριο. Το αμερικανικό fund εισέρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 15 δισ. δολαρίων.

Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding

Μείωση των ζημιών

Συνεχίζεται η πολυετής αρνητική πορεία της Μπουτάρης, με αποτέλεσμα και η μετοχή να δέχεται ισχυρές πιέσεις στο ταμπλό. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ο τίτλος διολίσθησε κατά 17,5%. Κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου 2014, το EBITDA παρέμεινε αρνητικό και διαμορφώθηκε σε ζημίες 329.000 ευρώ έναντι ζημιών 959.000 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Η εταιρεία εκτιμά ότι η σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος θα επηρεάσει θετικά τη συνολική κατανάλωση αλλά και την κατανάλωση κρασιού ειδικότερα.

Forthnet

Πρόταση εξαγοράς

Iσχυρά κέρδη 25,19% κατέγραψε η μετοχή της Forthnet στη διάρκεια της πρώτης χρηματιστηριακής εβδομάδας του Ιουλίου. Εξέλιξη είχαμε στο θέμα της Nova όπως αποκάλυψε η «Κ», καθώς ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στη Forthnet μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Nova ύψους περίπου 250 έως 300 εκατ. Το εύρος του τιμήματος, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή