«Meet Johnnie Walker Double Black»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ταινία την έλεγαν -αν πιστεύετε στις συμπτώσεις και τους οιωνούς- Meet Joe Black. Είχε Άντονι Χόπκινς, Μπραντ Πιτ και μια –τότε- εικοσιπεντάρα Ιταλοβρετανίδα ηθοποιό, που μερικά χρόνια αργότερα συμπεριελήφθη στη λίστα με τις 100 ωραιότερες γυναίκες του κόσμου.

Δοκίμασα για πρώτη φορά το Johnnie Walker Double Black λίγο αφότου στην οθόνη είχε γραφτεί το the end της –κι ενώ η τροφοδοτημένη από το φιλμ συζήτηση για το με ποιον τρόπο ξοδεύουμε τη ζωή μας, πού ρίχνουμε το βάρος μας και πόσο τελικά θλιβερό είναι να μην μπορείς να ξαναβάλεις το πόδι σου στο ίδιο σημείο του ποταμιού, είχε ήδη ανάψει.

Καθώς γευόμουν την πρώτη γουλιά από το βαθύχρυσο σκοτσέζικο blend ένιωσα ξαφνικά μέσα μου πως ήξερα όλες τις απαντήσεις.

Δυναμικά καπνιστό, πλούσιο σε ένταση μα και με μια απρόσμενη -σχεδόν βελούδινη- τρυφερότητα να σε περιμένει στη στροφή. Ένα αρμονικά ισορροπημένο, ώριμο απόσταγμα, πλημμυρισμένο αρώματα ξηρών φρούτων και κρεμώδους βανίλιας.

«Διπλά μαύρο και διπλά καπνιστό», θυμάμαι πως είπε ο φίλος που είχε αναλάβει να μας συστήσει.

I want you to sing with rapture and dance like a Dervish. Be deliriously happy or at least leave yourself open to be, λέει ο Άντονι Χόπκινς στην κινηματογραφική του κόρη σε μια από τις πιο σημαδιακές σκηνές της ταινίας –θέλω να σε δω να τραγουδάς εκστασιασμένη και να χορεύεις σαν Δερβίσης. Να είσαι τρελά χαρούμενη ή τουλάχιστον να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία να γίνει.

Πέρα και πάνω από βραβεία –πριν λίγες εβδομάδες, το Johnnie Walker Double Black κατέκτησε το Διπλό Χρυσό βραβείο του σπουδαίου San Francisco World Spirits Competition– γευσιγνωστικά notes και περγαμηνές κύρους, το Johnnie Walker Double Black είναι για μένα ακριβώς αυτό: Ένα whisky που σε κάνει να τραγουδάς εκστασιασμένος.

Με ένα άρωμα που σε κάνει να πιστεύεις βαθιά μέσα σου πως λίγο-πολύ όλα είναι δυνατά –μοιάζει ελαφρά ειρωνικό, αλλά, απ’ ό,τι διαβάζω στη Wikipedia, η πρωταγωνίστρια του Joe Black είναι από το 2007 παντρεμένη με έναν Σκοτσέζο ηθοποιό. 

Οι λέξεις JOHNNIE WALKER DOUBLE BLACK, καθώς και η φιγούρα του περιπατητή και τα συναφή λογότυπα αποτελούν εμπορικά σήματα. © John Walker & Sons 2014

www.apolafste.ypefthina.eneap.gr

«Meet Johnnie Walker Double Black»-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή