Κύμα ρευστοποιήσεων και βουτιά του Χ.Α. κατά 3,98%

Κύμα ρευστοποιήσεων και βουτιά του Χ.Α. κατά 3,98%

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαθίζηση υπέστη η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη να βουλιάζει σε ποσοστό 3,98%, που αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη επίδοση του 2014 μετά τη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου (-4,63%). Το κλίμα στο Χρηματιστήριο έχει επιβαρυνθεί από την ανησυχία για καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων. Ηδη στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις οι απώλειες του γενικού δείκτη φθάνουν το -4,86%. Οι παρατηρήσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο προχθεσινό Eurogroup ότι πιθανές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει σε θετική τροχιά την οικονομία ήταν η αφορμή να εκδηλωθεί ισχυρό κύμα ρευστοποιήσεων με επίκεντρο κυρίως τις τράπεζες και τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests (τεστ κοπώσεως) που θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα καλλιεργούν ανησυχίες στο επενδυτικό κοινό για νέα χρηματοδοτικά κενά των τραπεζών που θα χρειαστούν πιθανότατα νέες αυξήσεις κεφαλαίου. Ο γενικός δείκτης διολίσθησε στις 1.193,30 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να φτάνει τα 146,950 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,76%.

Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (0,51% με κλείσιμο στα 3,920 ευρώ), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-7,74%), της Πειραιώς (-6,98%), της Eurobank (-6,02%), της Jumbo (-5,31%), του ΟΤΕ (-4,87%), της ΔΕΗ (-4,80%), της ΓΕΚ (-4,77%), της Εθνικής (-4,76%), της MIG (-4,65%) και του Τιτάνα (-4,60%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή