Σύντομα (9/7/14)

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάκριση AXA για οικολογική – περιβαλλοντική διαχείριση

Την 45η θέση ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες κατέλαβε η ΑΧΑ για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας για να γίνει παράλληλα η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που έχει μπει στη λίστα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Interbrand που ανακοινώνει τη λίστα οι «Καλύτερες Πράσινες Εταιρικές Επωνυμίες», η ΑΧΑ ξεχώρισε για τον σημαντικό ρόλο που έχει η εταιρεία σε θέματα κλιματικής αλλαγής, κυρίως μέσα από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ και τον οργανισμό CARE, με τον οποίο βοηθά ευάλωτους πληθυσμούς να προετοιμαστούν καλύτερα για κλιματικούς κινδύνους και μέσα από την εθελοντική ομάδα ΑΧΑ Hearts in Action και τον εξειδικευμένο εθελοντισμό που στοχεύει στη διάχυση εμπειρίας, τη διαχείριση ρίσκου και την πρόληψη. Αντίστοιχα αξιολογήθηκε η μείωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΑΧΑ με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 7% το 2012 σε σχέση με το 2011 (επετεύχθη 16% μείωση από το 2008 έως το 2012) και η διαχείριση απορριμμάτων με την ανακύκλωση ανταλλακτικών εκτυπωτών και άλλων υλικών (π.χ. μπαταριών).

Η απάντηση του ΚΑΠΕ για τους μισθούς εργαζομένων

Στα 1.972,84 ευρώ ανέρχεται ο μέσος μηνιαίος μεικτός μισθός ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και όχι στα 2.540 ευρώ, όπως ανέφερε σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης «Κ». Το δημοσίευμα της «Κ» αφορούσε τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου τομέα (στενό και ευρύτερο), παρά το γεγονός ότι από το 2011 έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο που θα έπρεπε να εξαλείψει τις ανισότητες αυτές. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές ενός ΠΕ υπαλλήλου του ΚΑΠΕ αντλήθηκαν από τα στοιχεία που το ίδιο το ΚΑΠΕ είχε αποστείλει στη Βουλή στις 29 Αυγούστου του 2013. Ωστόσο, σε επιστολή του στην «Κ», ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Κώστας Κουρνιώτης αναφέρει ότι πλέον ο μέσος μεικτός μισθός έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 1.972,84 ευρώ. Και αυτό, διότι το ΚΑΠΕ εφάρμοσε το ενιαίο μισθολόγιο από τον Απρίλιο του 2014 που ανέλαβε η νέα διοίκηση. Επίσης, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου, το ΚΑΠΕ λειτουργεί ανταποδοτικά και δεν επιβαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό.

Για τους τρόπους συνεργασίας ενόψει της ετήσιας διεθνούς συνάντησης 1.000 ταξιδιωτικών μπλόγκερς και συγγραφέων τουριστικών μέσων, ΤΒΕΧ 2014, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα συζήτησαν σε χθεσινή τους συνάντηση η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Τη σχετική συνάντηση διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Επίσης, η κ. Κεφαλογιάννη και ο κ. Καμίνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Γιώργος Μπρούλιας και ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Γαληνός.

Εκπτώσεις από την Aegean Speed Lines

Εκπτωση 20% στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών στη γραμμή Πάρος – Νάξος και μέχρι 30% στα βραδινά δρομολόγια επιστροφής στη γραμμή Σέριφος – Σίφνος – Μήλος ανακοίνωσε ότι προσφέρει η Aegean Speed Lines. Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, οι εκπτώσεις στα εισιτήρια ισχύουν τόσο για τις καθημερινές όσο και για τα Σαββατοκύριακα. Η Aegean Speed Lines πραγματοποιεί τα παραπάνω δρομολόγια στις Κυκλάδες με τα ταχύπλοα, επιβατηγά, οχηματαγωγά πλοία της Speedrunner III και Speedrunner IV. Το πρώτο πλοίο της έχει χωρητικότητα 800 ατόμων και 160 αυτοκινήτων και το δεύτερο 809 ατόμων και 160 αυτοκινήτων.

Αύξηση κρατήσεων 10% για το ξενοδοχείο Τιτάνια

Αύξηση των κρατήσεων σε ποσοστό 10% θα έχει τη φετινή σεζόν το ξενοδοχείο Τιτάνια, καθώς ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 110.000, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες στελέχη της μονάδας. Επίσης, η ετήσια πληρότητα του ξενοδοχείου για το 2014 εκτιμούν ότι θα αγγίξει τα επίπεδα του 83% καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με το 2013. Κύριες αγορές για το ξενοδοχείο που διαθέτει δυναμικότητα 365 δωματίων είναι η Ελλάδα, η Βραζιλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, η Βρετανία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία, το Ιράν, το Μεξικό, η Αυστραλία, η Ρωσία και η Κίνα. Το ξενοδοχείο διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά φέτος το φεστιβάλ-θεσμό για την ελληνική γαστρονομία «Made in Greece». Το μενού του φεστιβάλ βασίζεται εξολοκλήρου σε φρέσκα προϊόντα από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή