Εως το 2016 θα λειτουργεί το εργοστάσιο της BSH

Εως το 2016 θα λειτουργεί το εργοστάσιο της BSH

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωή μέχρι το 2016 θα έχει το εργοστάσιο της BSH ABE -πρώην Πίτσος- μετά και τη γνωστοποίηση της διοίκησης της γερμανικής εταιρείας ότι δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με καταγγελία που πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων της BSH ABE, στελέχη της γερμανικής BSH ανακοίνωσαν επίσημα την περασμένη εβδομάδα στο προσωπικό της εταιρείας ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες επενδύσεις στη μοναδική γραμμή παραγωγής της επιχείρησης λόγω υψηλού κόστους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη της ελληνικής εταιρείας, δεν αποκλείεται η BSH να αναζητήσει άλλο παραγωγικό ρόλο για το ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην Αττική.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Χρ. Αθανασιάδη, θα συναντηθούν με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να παρουσιάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των εργαζομένων της BSH ABE. Σημειώνεται ότι η ενίσχυση της μονάδας παραγωγής της ελληνικής BSH αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens, μετά το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η Siemens κατέχει το 50% της BSH Gmbh, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέχει η Bosch.

Οι αποφάσεις για κλείσιμο της παραγωγής στο εργοστάσιο του Ρέντη έρχονται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Εντονες φήμες στη Γερμανία φέρουν τη Siemens AG να αποχωρεί από την BSH, ενώ από την άλλη πλευρά γίνεται λόγος για διακηρυγμένη στρατηγική της Bosch να διπλασιάσει τις πωλήσεις παγκοσμίως από τα 10 στα 20 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή